Notícia

Constituït el Grup de treball de l'esquí nòrdic

El govern inicia un pla d’ajuts per millorar els refugis de les estacions d'esquí nòrdic

El govern inicia un pla d’ajuts per millorar els refugis de les estacions d'esquí nòrdic. Imatge d'arxiu.
El govern inicia un pla d’ajuts per millorar els refugis de les estacions d'esquí nòrdic. Imatge d'arxiu. Autor/a: Tot Nòrdic
El departament de Territori ha llançat una nova línia d’ajuts destinats a la millora de les infraestructures de les estacions d’esquí nòrdic. Cada complex rebrà un total de 100.000 euros que inicialment destinarà a la millora dels refugis, però que en edicions posteriors es podrà utilitzar per adequar la resta d’infraestructures. Ho va anunciar aquest dimarts a la Seu d’Urgell el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, que va presidir la constitució del grup de treball de les estacions d’esquí nòrdic, emmarcat en la taula estratègica de les estacions de muntanya catalanes. Hi tenen representació el Govern català, la Mancomunitat de Municipis de Promoció de l’Esquí Nòrdic, l'Associació Catalana d'Esports de Muntanya, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i les diputacions de Lleida i Girona.

Pel que fa a la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic, aquesta entitat elaborarà primer i amb cadascuna de les estacions (Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa, Aransa, Lles de Cerdanya, Guils Fontanera, Virós-Vall Ferrera i Tavascan) un document de diagnosi per identificar les necessitats de les infraestructures. Posteriorment, previsiblement a partir del 2018, llançaran la convocatòria d’ajuts, que serà de 100.000 euros per estació i de forma anual. També se sol·licitarà a l'Agència Catalana de Turisme una campanya de promoció específica per a l'esquí nòrdic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny