Notícia

Sí definitiu al creixement de Baqueira Beret a les Valls d'Àneu

Les obres començaran a la primavera de 2018

Sí definitiu al creixement de Baqueira Beret a les Valls d'Àneu
Sí definitiu al creixement de Baqueira Beret a les Valls d'Àneu Autor/a: Diaridelaneu.cat
La comissió territorial d’Urbanisme del Pirineu, reunida ahir dijous a Puigcerdà, va aprovar la modificació del pla especial urbanístic de l’àrea esquiable de Peülla-Montanyó, que promou Baqueira Beret i que està sent tramitada per l’ajuntament d’Alt Àneu.


Vist-i-plau definitiu a l'ampliació de l'àrea esquiable de Baqueira a la zona de les Valls d'Àneu. Ahir dijous la comissió territorial d’Urbanisme del Pirineu, reunida a Puigcerdà, va resoldre positivament l’avaluació ambiental d’una ampliació que havia quedat compromesa per només 10 metres, i és que l'àrea esquiable proposada afecta molt lleugerament els límits de la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes

El projecte preveu una inversió global estimada de 22,85 milions d’euros i permetrà la consolidació i viabilitat de l’estació d’esquí a les Valls d'Àneu. Amb aquesta ratificació definitiva del projecte, s’inicia ara la tramitació de les llicències que l'Ajuntament d'Alt Àneu, favorable a aquesta ampliació, vol agilitzar tant com pugui per tal de permetre que les obres comencin a la primavera de 2018 tot i que l'estació preveu desenvolupar el projecte en tres etapes de sis anys cadascuna.

Reorganització de les àrees de serveis
 
Dins de l’àrea de la Peülla actualment es poden trobar dos telecadires amb les seves corresponents pistes; dos aparcaments; un nucli de restauració i serveis al Port de la Bonaigua que es va ampliar recentment, i un petit edifici per a la venda de forfaits i serveis al Clot Gran. També es va construir una bassa d’acumulació d’aigua per donar servei a la xarxa de producció de neu artificial.
 
Ara es volen potenciar dues àrees de serveis:
 
Nucli del Clot Gran, al sud-est de l’àmbit: s’hi concentraran bona part de les instal·lacions i també s’hi podran situar serveis d’informació i atenció als visitants del Parc Nacional d’Aigüestortes. Es consolidarà una xarxa de quatre remuntadors i pistes, amb una nova zona de debutants, i s’habilitarà un nou aparcament amb accés des de la C-28.
 
Nucli del Cap del Port, a l’extrem nord-oest: s’hi habilitaran dues àrees d’aparcament i s’hi construiran tres remuntadors que connectaran amb el nucli del Clot Gran i, per tant, amb la resta del domini esquiable de Baqueira Beret.
 
La proposta incorpora estudis d’impacte ambiental estratègic, de mobilitat i d’integració paisatgística. L’empresa preveu desenvolupar aquestes actuacions en tres etapes de sis anys de durada cadascuna, amb una inversió global estimada de 22,85 milions d’euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny