Notícia

Baqueira posa a prova els canons a l'espera dels primers freds

Cada any Baqueira inverteix en millorar o ampliar les instal·laciones de neu produïda

baqueira,canons,tardor
Baqueira posa a prova els canons a l'espera dels primers freds Autor/a: Baqueira
Una imatge preciosa la que ens arriba avui de Baqueira. Cada any quan arriba el mes d'octubre les estacions d'esquí posen a prova els canons de neu perquè quan arribi el fred res no falli. Sovint quan es fan aquests proves es generen una imatges tan espectaculars com desitjades. Per a molts esquiadors són també molt esperades i és que també esdevenen una prova més que una nova temporada ja és a la cantonada.


En els propers dies les instal·lacions de neu produïda de Baqueira i l'equip tècnic estaran preparats per fer neu, sempre a l'espera de que la primera baixada de temperatures sigui prou intensa i convenient en el calendari per començar a fer neu. Són proves de funcionament que s'acostumen a fer al mes d'octubre i que simulen que les sondes de temperatura han baixat fins als -6 a -10 º C. D'alguna manera "s'enganya" als canons i es posen a prova els innivadors a màxim rendiment. També es comprova el sistema de bombeig i el de compressió i perquè les proves siguin el més properes possible a la realitat (canvis constants de vent i temperatura), es varien les condicions de simulació perquè cada instal·lació reaccioni i s'adapti.

Substitució de canons

Aquest estiu a Baqueira s'ha aprofitat per substituirels vells canons de neu per altres d'última tecnologia amb menys consum d'aigua i energia, sembla ser que de baixa pressió, una tendència a la que s'hi estan afegint darrerament més estacions. En plena temporada el sistema d'innivació de Baqueira Beret pot produir fins 4.500m3 de neu per hora. En total són 629 innivadors instal·lats al llarg de 51 km de pistes. L'equip humà està compost per 12 persones que gestionen la instal·lació 24 hores al dia i 7 dies a la setmana .


629 canons i 51 quilòmetres

La Val d'Aran sempre ha estat, i ho continua sent, una de les zones del Pirineu que més precipitació de neu rep de tota la serralada. Tot i això l'estació de la Val d'Aran i les Valls d'Àneu no va veure la necessitat de proveir-se d'aquesta tecnologia fins que a  la temporada 1989-90 va veure's obligada a apostar per aquesta tecnologia, després que l'hivern anterior fos un dels més secs en precipitacions a la val. Podeu veure l'entrevista realitzada al cap de producció de neu de Baqueira en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny