Notícia

Provant canons a Port Ainé

És habitual que les estacions comprovin les instal·lacions d'innivació el mes d'octubre

canons,Port Ainé
Provant canons a Port Ainé Autor/a: Facebook SkiPallars
Si fa un parell de dies era Baqueira qui estava provant els canons de neu, ahir i avui és Port Ainé l'estació que també ha començat a fer proves amb les xarxes de producció de neu. La posada a punt dels canons d'alta pressió, que ahir s'informava al canal Facebook de l'estació, s'hauria realitzat satisfactòriament i ja només cal esperar la baixada de temperatures per començar a innivar traçats.

És habitual que les estacions comprovin les instal·lacions d'innivació setmanes abans de començar la temporada. Per fer-ho s'activa el bombeig d'aigua, la pressió i les sortides d'aigua pulveritzada a les boques dels canons simulant, des del sistema informatitzat, que la temperatura ambient és negativa.

Aquesta posada en marxa els permet realitzar els ajustaments necessaris si es detecta alguna incidència. Un cop s'ha comprobat que els canons són a punt, ja només és qüestió d'esperar l'arribada un fred. I és que falten menys de 60 dies perquè comenci una nova temporada.


Inversions a Port Ainé: dues noves trepitjaneus

D'altra banda cal recodar que per aquest proper hivern a Port Ainé, i seguint el que marca el Pla Estratègic, les inversions previstes a Espot i Port Ainé sumen un total de 2.330.000 €, el que suposa un increment del 36% respecte a la inversió de l’any 2016, destinada principalment a remuntadors, edificis, energia i instal·lacions, dues noves màquines trepitjaneus (Model Polar 600W SCR), pistes i producció de neu, entre d’altres. Pel que fa a la carretera d’accés a Port Ainé, hi ha prevista una inversió de 400.000€ en tasques de manteniment i estabilització de talusos.
 
Tot plegat cal emmarcar-ho, també, en el bon balanç dels resultats de la temporada d’hivern 2016/17 a les estacions del Pallars. Els visitants van augmentar un 3,32% respecte a la temporada anterior. Les condicions meteorològiques favorables per a la producció de neu artificial a principis de temporada i les posteriors nevades van permetre tenir les estacions en bones condicions des de l’inici de temporada i pràcticament amb el 100% del domini esquiable obert fins a Setmana Santa, convertint-se en la millor de les darreres sis temporades.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots