Notícia

Ax 3 Domaines prioritza enllestir un dels dos telecadires projectats per aquesta temporada

El nou giny mecànic s'ha comprat de segona mà i estarà operatiu el proper mes de gener

Ax,telecadires,campels,savis
Vista del Pic de Savis, amb els traçats vells i nous ben marcats. Autor/a: Ax3Domaines
Aquesta temporada l'estació d'esquí d'Ax 3 Domaines havia d'estrenar dos telecadires però sembla que només podrà ser un. Les dues noves instal·lacions havien d'estar enllestides per a aquesta mateixa temporada però el cas és que els dos ginys, pensats per substituir els mítics Savis I i Savis II han començat amb un notable retard l'inici d'obres i això farà que només es pugui prioritzar enllestir-ne un dels dos.

Les obres havien de començar a principis d'estiu però per diferents motius no es va poder començar l'obra fins aquest mes de setembre. De moment ja s'han netejat de vegetació el traçat de la nova instal·lació, de les dues noves pistes a què donarà accés i s'han començat a posar els fonaments i encofrats de les pilones. Sembla que els terminis per acabar la instal·lació són justos però la direcció de l'estació ha confirmat als mitjans de comunicació que es podrà acabar i posar en marxa el nou telecadira aquesta mateixa temporada.

En el supòsit que l'obra no quedés acabada tampoc suposaria un problema i és que els vells telecadires Savis I i II de dues places continuaran al seu lloc, per si els terminis de finalització d'obres no s'acaben abans de les primeres nevades.

Compra de segona ma

El nou giny mecànic té un cost de 3 milions d'euros, sense IVA, i com ja va fer Porté-Puymorens ara fa tres temporades, la instal·lació s'ha comprat de segona mà -dels anys 90-. Es tracta d'un telecadira de 4 places pinça fixa que ha estat desmuntat peça a peça i s'ha reconstruït de nou. Un cop instal·lat tindrà una longitud de 1.200 m, capacitat de transport de 1.800 esquiadors/hora i un traçat diferent del vell telecadira Savis, fet que permetrà redissenyar la zona amb noves pistes i millorar els accessos i la fluïdesa d'esquiadors entre els sectors de Campels i Bonascre.

La nova instal·lació estarà enllestida a finals de desembre però no estarà operativa fins al gener, un cop s'hagin realitzat les proves de càrrega i altres comprovacions de seguretat a què estan sotmesos els ginys de transport per cable aeri.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial