Notícia

L'escassetat d'habitatges dificulta la contractació de temporers a Vallnord

Les estacions d'esquí andorranes alerten que cada any costa més als temporers trobar pis

L'escassetat d'habitatges dificulta la contractació de temporers a les pistes d'esquí andorranes. Imatge d'arxiu.
L'escassetat d'habitatges dificulta la contractació de temporers a les pistes d'esquí andorranes. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Els problemes per trobar habitatge estan retardant la contractació de temporers per a les pistes d'esquí andorranes. Si més no la confirmació definitiva que els interessa el lloc de treball. Així ho estan constatant a Vallnord, que en poques setmanes ha de rebre el gruix dels treballadors, prop de 500. Les dificultats per trobar allotjament s'estan evidenciant més que mai, segons n'informa avui la radio-televisió andorrana.


Contactar amb immobiliàries, bancs o propietaris d'edificis d'habitatge i posar-los en contacte amb els temporers. Aquesta és l'estratègia de Vallnord per oferir pisos als treballadors. Pal-Arinsal en necessita 500 temporers i Ordino-Arcalís, 220. La majoria són repetidors. Però segons la responsable de Recursos Humans de Vallnord Ordino-Arcalís, Marta Ferrer, molts no acaben de confirmar el lloc de treball per la falta d'allotjament. "Et diiuen que volen venir però et pregunten on poden anar a viure", explica. Fins i tot, hi ha "molt personal que ve d'Espanya que arriba abans per trobar pis".

Aquesta situació causa neguit en el sector. No només per les dificultats inicials, sinó pels problemes per atreure treballadors en un futur perquè la feina no sigui atractiva. La responsable de Recursos Humans de Vallnord Pal-Arinsal, Mònica Garcia, indica que la situació els obliga a compartir apartament amb més persones o a viure en residències, "i això rebaixa la qualitat de vida", afegeix.

De moment, a Pal-Arinsal han aconseguit un centenar de places d'allotjament, però els en falten 200 més. Això els pot comportar problemes quan arribi el gruix dels treballadors, d'aquí a només quatre setmanes.

Informació d'AndorraDifusió

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny