Notícia

Neix Sauvons Puyvalador, la plataforma creada per evitar el tancament de Puigbalador

La plataforma ha posat en marxa una pàgina bilingüe a Facebook i activarà una campanya de

Neix Sauvons Puyvalador, la plataforma creada per evitar el tancament de Puigbalador. Imatge d'arxiu.
Neix Sauvons Puyvalador, la plataforma creada per evitar el tancament de Puigbalador. Imatge d'arxiu.
El col·lectiu o plataforma "Salvem Puigbalador - SauvonsPuyvalador" va posar en marxa a finals de setembre una pàgina a Facebook per començar una campanya de difusió que busca salvar l'estació d'esquí del seu tancament, molt especialment per a la temporada 2017-18, a menys de 40 dies de començar. I el cert és que, des del 24 de setembre, la pàgina de facebook ja ha aconseguit 760 seguidors, tot un bon auguri per posar en marxa una campanya de crowdfunding, una de les opcions que s'estan plantejant per evitar el tancament.

La pàgina de Facebook publica des d'aquest dijous passat en francès i català els comunicats. Ara mateix aquesta pàgina és l'únic canal de comunicació i difusió per als interessants en l'ajuda -de tot tipus- per salvar l'estació. Ja dijous es demanava, amb caràcter d'urgència, l'ajuda i assessorament d'una persona experta en dret administratiu. Per descomptat, de forma voluntària i no remunerada.

Cal recordar que a finals de setembre saltava la notícia del tancament d'aquesta estació del Capcir, a la Catalunya del Nord, al límit amb Occitània, a l'Estat francès. De fet ja feia anys que l'estació passava per dificultats econòmiques però fins al moment les havia anat sortejant gràcies a l'ajuda de voluntaris que hi col·laboraven o directament hi treballaven desinteressadament, tal com ja va informar Diaridelaneu.cat fa unes setmanes enrere.

Però potser no tot està perdut, i és que en un fòrum de la publicació 20minutes.fr, s'insinua que un empresari espanyol estaria interessat a invertir a l'estació i fer-se'n càrrec. Hi serà a temps? Esperem que, primer que sigui cert, i segon, que hi sigui a temps per a salvar la campanya 2017-18. Sort!

Altres articles relacionats:

Web de l'estació: www.puyvalador.fr
Galeria d'imatges de Puigbalador en aquest enllaç.
Article opinió sobre Puigbalador en aquest enllaç.
Entrevista amb Didier TissotDirector de Puigbalador en aquest enllaç.
Entrevista amb Moisès Costa - Llúcia García Director tècnic i gerent Escola Esquí Descens RACC, aquí.
Entrevista amb Eva Martínez Responsable de comunicació a Puigbalador en aquest enllaç.
Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial