Notícia

Les estacions d'esquí del Grup FGC acomiaden l'estiu amb bons resultats

La Molina acomiada la temporada d'estiu amb 43.324 visitants, amb pujada molt important de visitants a Port Ainé , amb més d'un15%

La Molina,estiu,telecadira,cap de comella
La Molina acomiada la temporada d'estiu amb 43.324 visitants Autor/a: Ivan Sanz
Durant aquest any 2017 un total d’1,4 milions de visitants han gaudit fins ara de les activitats de les estacions de muntanya i dels trens turístics de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Pendent encara de finalitzar-se la temporada dels trens turístics del Tren dels Llacs i del Tren del Ciment, aquest augment de visitants confirma l’atractiu esportiu, lúdic i cultural de les diferents explotacions que gestiona FGC. 
 
Concretament, un total de 328.601 persones han visitat les estacions de La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000 i Port Ainé mentre que 1.088.295 viatgers han fet ús del cremallera i els funiculars de Montserrat, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs.
 
Increment d’activitats
 
Les xifres positives han estat possibles gràcies a l’increment i a la consolidació de les activitats organitzades a La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000. A més, s’han dut a terme tota mena d’esdeveniments lúdics i esportius, com curses i competicions de bicicleta, trail running i proves d’ultrafons, amb molt bona acceptació per part del públic.

La Molina

Per l'estació cerdana aquest estiu hi han passat 43.324 visitants. Aquesta xifra consolida cada cop més l’estació degana com a destí d’estiu, a més, tenint en compte que els clients que pugen al Telecabina han augmentat en un 14%.

Vall de Núria

El cremallera de Vall de Núria ha atret durant el 2017 un total de 276.788 viatgers un 5% més que l’any anterior. Es guanyen visitants principalment de turisme familiar de proximitat any rere any. És significatiu l’augment d’un 4% dels ingressos derivats de les opcions d’allotjament que s’ofereixen.  

Vallter 2000

Molt bons resultats a l'estació de la Vall de Camprodon, que ha acomiadat la temporada de l'estiu amb 5.798 visitants incrementa un 3% els seus visitants. El telecadira i l'accés fins al Mirador de la Costa Brava, enllestit l’any 2015, mantenen una oferta de lleure molt atractiva per al territori.  

Port Ainé

També han estat satisfactoris els resultats a Port Ainé, que ha atret 2.691 visitants, un 16% més que la temporada anterior.

Entre les diverses activitats que els visitants han pogut fer destaca el Parc Lúdic i d’Aventura, els itineraris de BTT i bicicleta de carretera i l’itinerari de la Corona del Pallars. A més, l’Hotel Port Ainé 2000 ha registrat un balanç positiu, amb un increment dels ingressos d’un 7%.

El Cremallera i Funiculars de Montserrat superen el milió de visitants
 
Durant tot el 2017 el cremallera i els funiculars de Montserrat, el Tren del Ciment i el Tren dels Llacs han transportat 1.088.295 viatgers.

Cremallera i funiculars de Montserrat: amb 1.057.633 usuaris, un 26% més que l’any passat, se supera el milió de viatgers.

Aquesta xifra tan significativa del milió de viatgers tradicionalment s’assolia al mes de desembre, el que fa preveure uns resultats de tancament d’any espectaculars.

Tren dels Llacs i panoràmics: ha comptat amb 7.289 usuaris el que representa una ocupació del 99,41%, amb un increment del 1% en el tren històric i del 59% en el panoràmic.La temporada finalitzarà aquest dissabte, 28 d’octubre.

Tren del Ciment: ha comptat amb 23.373 usuaris un 22% més que l’any 2016.
La temporada finalitzarà el diumenge, 19 de novembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista