Notícia

Més xicotes per Arcalís: Mountain Peak Developments

Mountain Peak Developments, societat radicada a Andorra, mostra interès pel concurs públic de venda d'accions de Secnoa

Més xicotes per Arcalís: Mountain Peak Developments. Imatge d'arxiu d'Arcalís.
Més xicotes per Arcalís: Mountain Peak Developments. Imatge d'arxiu d'Arcalís. Autor/a: Vallnord
Ho acaba d'anunciar l'Agència de Notícies d'Andorra. La societat Mountain Peak Developments ha mostrat interès pel concurs públic de venda d'accions de la societat que explota i gestiona Arcalís. La venda d'accions de Secnoa podria estar més disputada del que semblava en un principi, quan tot apuntava a què l'estació d'Ordino havia d'acabar en mans de Saetde.


La ressaca de la reunió de poble d'Ordino d'aquest dimecres a la nit, on la població va conèixer més detalls del concurs públic que tirarà endavant les properes setmanes per permetre l'entrada de capital privat a l'estació d'Ordino-Arcalís, ha estat dolça per a la corporació. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha celebrat que, en general, el retorn de tota la informació que van presentar hagi estat positiu. Així mateix, també compten amb el suport de l'oposició, que s'ha mostrat favorable a l'entrada d'inversors externs per impulsar l'estació, tot recordant que "era la solució que nosaltres proposàvem". Ara estan a l'espera que la majoria els faciliti el plec de bases del concurs, per poder-lo analitzar més detalladament. Qui també s'ha mostrat interessada en conèixer els detalls del plec de bases és la societat Mountain Peak Developments, amb qui Liberals d'Andorra havia negociat fa un any per tal de portar inversors externs a l'estació. Es tracta d'una empresa radicada a Andorra que s'havia ofert a captar privats per a l'estació.

La consellera de l'oposició, Sandra Tudó, ha reconegut que Joan Viladomat, màxim accionista de Saetde, és qui més interès ha mostrat en entrar a Arcalís, però en funció del plec de bases "ja veurem si està dins els interessos" de Mountain Peak Developments. Si fos així, "suposo que ho aprofitaran", ha afegit. En aquest sentit, Mortés s'ha mostrat totalment favorable a que es presentin més d'un candidat: "com més n'hi hagi, millor".

El cònsol ha assegurat que no s’ha reunit amb Viladomat els darrers dies (tampoc va assistir a la reunió), i també ha explicat que mai ha parlat amb ell sobre si es mantindrà la plantilla del camp de neu en cas que guanyi el concurs. Aquest va ser un dels principals neguits exposats durant la reunió de poble. "Crec que s'obre un ventall d'oportunitats per als treballadors molt més ampli que el que tenim fins ara", ha manifestat Mortés, motiu pel qual "crec que poden estar molt tranquils", ha opinat.

Aquestes valoracions s'han fet en el marc del consell de Comú celebrat aquest dijous al migdia. Durant la sessió també s'ha aprovat la ratificació del conveni de cessió anticipada d'uns terrenys per tal que, a l'estiu del 2018, Ordino compti amb un nou tram de camí ral entre Ansalonga i la Cortinada. Aquest camí forma part d'un projecte del Govern per recuperar-los. La cònsol menor, Gemma Riba, ha informat que ja estan en negociacions per poder tenir camí ral també entre Sornàs i Ansalonga.

D'ARA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny