Notícia

Els professors d'esquí andorrans tindran assignat un sou fix

Ho avança avui el digital andorrà Bondia.ad

Grandvalira,Andorra,monitora,professora,nens
Els professors d'esquí andorrans tindran assignat un sou fix. Imatge d'arxiu. Autor/a: Grandvalira
Els monitors passaran a cobrar un sou fix mínim aquesta temporada, segons publica avui el digital andorrà Bondia.ad. Això suposarà canvis en els contractes dels monitors d’esquí per aquesta temporada d’hivern. Almenys així ho assenyalen les condicions que Saetde ha fet arribar als professionals a les quals ha tingut accés el digital andorrà. I sembla ser que la resta d’estacions adoptarien una solució similar, introduint-hi, però, certes peculiaritats en cada cas. La principal novetat que recolliran aquests contractes és que a partir d’ara els instructors passaran a cobrar un sou fix mínim al qual s’hi afegirà una prima. Això representa un canvi radical respecte de les condicions que fins l’any passat tenien aquests empleats ja que cobraven per hora treballada. Així succeïa, per exemple, que si no hi havia neu no percebien cap ingrés. I que en èpoques de poca feina els sous fossin molt baixos.

Aquest hivern, en el cas de Saetde, però, els monitors d’esquí rebran un salari mensual per 40 hores setmanals, que serà de 1.400 euros bruts per a les titulacions més altes i de 1.229 per a la resta. A banda, hi haurà un salari variable que consistirà en una prima comercial que es pagarà a un preu determinat a partir de la 73a hora i a un altre preu a partir de la 75a hora i tot això en funció de la titulació.

També s’estableixen com es cobraran les hores requerides (per les quals un client demana específicament per un monitor concret). Aquesta prima es concedirà a partir de la cinquena hora mensual per als nous monitors i en el cas dels repetidors no s’aplicarà fins a la desena (cal constatar que són els instructors que ja han treballat en altres ocasions a Andorra els qui tenen un volum més elevat d’aquest tipus d’hores).

Podeu ampliar aquesta informació al digital bondia.ad, en el qual tambè s'informa que els canvis que s'aplicaran garantiran que l’estació subministri els equips de protecció individual, com són el casc, el vestuari o la crema solar, per exemple.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots