Notícia

Adjudicada la instal·lació d'antiallaus a la Vall de Ruda

S'instal·laran a la carretera C-28 entre Baquèira i la Vall de Ruda per un import de prop d’1,6 milions d’euros

vall de ruda,baqueira,C-28,viseres,antiallaus
Adjudicada la instal·lació d'antiallaus a la Vall de Ruda Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres per instal·lar viseres antiallaus a la carretera C-28 entre Baquèira i la Vall de Ruda (Naut Aran) per un import de prop d’1,6 milions d’euros. Els treballs començaran la primavera vinent, amb un termini d’execució de sis mesos.
 
La carretera C-28 és objecte d’actuacions continuades de millora per a la seva protecció contra allaus. Així, actualment estan en execució les obres d’implantació de barreres paraallaus a la zona del Cap de Comials, que incideix sobre un tram de la carretera C-28 al terme municipal d’Alt Àneu al Pallars Sobirà, amb una inversió de 3,5 MEUR.
 
L’actuació que ara s’adjudica correspon a una primera fase d’instal·lació de viseres per protegir la carretera de les allaus, amb la construcció de 120 metres lineals. La visera és una estructura de formigó armat formada per un mur estrep a la banda muntanya, una alineació de piles a la vora exterior de la carretera i un tauler de cobriment conformant un pòrtic, que garanteix la contenció dels allaus i el seu abocament en un talús lateral.
 
Les obres inclouran, a més de la formació de les viseres, els treballs previs, demolicions i moviments de terres i la disposició del sistema de drenatge, la pavimentació i la col·locació dels elements de seguretat viària.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial