Notícia

Desacord entre els professors d'esquí andorrans per les noves condicions laborals

Grandvalira,Andorra,monitor,professor
Desacord entre els professors d'esquí andorrans per les noves condicions laborals. Imatge d'arxiu. Autor/a: Grandvalira
Semblava una bona proposta, però no. Si ahir saltava la notícia que els professors d'esquí andorrans tindrien aquesta temporada assignat un sou fix, tal com avançava el digital andorrà Bondia.ad, avui és la radiotelevisió andorrana la que posa al descobert que la mesura no agrada a una part dels professors d'esquí, que ara lluitaran per evitar les noves condicions.

La polèmica arrenca dels sous fixos assignats, que van d'entre 1.200 i 1.400 euros i l'obligatorietat de fer 40 hores setmanals i un dia de festa, i això ha enfrontat els professors d'esquí, que s'estan organitzant per crear una nova associació perquè no se senten representats i perquè les noves condicions els suposarà perdre entre 300 i 600 euros mensuals de sou. Això és el que representen les noves condicions que les estacions d'esquí ofereixen als seus treballadors, segons han denunciat diversos monitors, que han engegat una campanya de signatures a través de change.org.

Les noves condicions

Segons publiquen els mitjans de comunicació andorrans a partir d'aquesta temporada les estacions marquen un sou fix, d'entre 1.200 i 1.400 euros, i l'obligatorietat de fer 40 hores setmanals i un dia de festa. Unes novetats que sorgeixen a partir de les converses entre l'Associació andorrana de monitors d'esquí i les estacions.

Això ha indignat una part del col·lectiu de professors, que ha acabat denunciant que l'AAME no els representa i que, de fet, les seves decisions els estan perjudicant. Ja porten més de 200 signatures a change.org i crearan una nova associació per impulsar la creació d'un conveni col·lectiu del sector i restituir que el dia festiu sigui opcional. Per al col·lectiu de professors en desacord amb les noves condicions hi ha altres prioritats per les quals el sector dels monitors hauria de lluitar, com la manca d'habitatge, les condicions bancàries abusives per als temporers, i les condicions de cobertura de la CASS.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny