Notícia

Suspesa la jornada d'economia i estacions d'esquí de la Cerdanya

Primera conseqüència directa dins el sector de la neu per la situació política actual

Suspesa la jornada d'economia i estacions d'esquí de la Cerdanya. Imatge d'arxiu.
Suspesa la jornada d'economia i estacions d'esquí de la Cerdanya. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
El 10 de novembre La Molina i el Grup FGC havien de debatir sobre el futur i la viabilitat de les estacions d'esquí, en el marc de la primera Jornada d'Economia de Muntanya que s'havia de celebrar a Prullans, a la Cerdanya.

La situació política del país ha obligat a suspendre aquesta jornada tal com estava plantejada, en la qual també estava previst informar dels Plans de viabilitat de les estacions del Grup FGC (La Molina, Espot, Port Ainé, Vall de Núria i Vallter) i el seu impacte econòmic al territori. D'aquesta manera cal considerar aquesta suspensió com la primera conseqüència directa, per al sector de la neu, de la situació política actual.

L'esdeveniment s'havia emmarcat dins els actes del 75è aniversari del primer teleesquí instal·lat a La Molina i tenia també previst remarcar els negocis que actualment es generen al voltant d'una estació d'esquí, que en el cas de La Molina en un 80% són de gestió privada i del tot complementària o vinculada a l'activitat que genera l'esquí.

A la jornada estava previst analitzar casos com el domini italià Dolomiti Superski, una zona que ha aconseguit desestacionalitzar l'oferta hivernal, o Berkshire East a Massachussets, l'única estació d'esquí 100% sostenible del món, i de Park City a Utah, pionera en la implantació dels preus dinàmics segons fluxos de demanda a les estacions d'esquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots