Notícia

Els professors d’esquí argentins reclamen un conveni laboral consensuat

L'AAME recorda que els nous contractes han estat una decisió unilateral de la "patronal"

Els professors d’esquí argentins reclamen un conveni laboral consensuat. Imatge d'arxiu.
Els professors d’esquí argentins reclamen un conveni laboral consensuat. Imatge d'arxiu.
Continua el conflicte d'interessos entre els professors d'esquí a Andorra. L’Associació argentina d’instructors d’esquí i snowboard (Aadides) que treballa a les estacions andorranes va demanar ahir a través d’un comunicat que s’iniciï una negociació per tal d’assolir un conveni particular per a la professió.  En resum: l'associació argentina culpa l'andorrana dels contractes actuals, segons informa avui la ràdio televisió andorrana.


L'afer dels nous contractes a les estacions d'esquí andorranes s'internacionalitza. L'Associació argentina d'instructors d'esquí i snowboard, AADIDES, demana l'obertura d'un canal de negociacions amb el Govern i les estacions per trobar una solució i modificar els contractes actuals. Considera que les condicions actuals van en contra dels treballadors forans.

L'AADIDES diu que canviar les regles del joc a un mes per iniciar la temporada fa molt difícil un replantejament per a aquells argentins que han tramitat vols amb antelació i fa que hagin d'acceptar-les pel poc marge de maniobra.

Tot i que les negociacions no s'han fet entre la patronal i l'Associació andorrana de monitors i que la decisió ha estat unilateral de la patronal, l'associació argentina culpa l'andorrana dels contractes actuals. Ha fet arribar el seu malestar a través d'un comunicat en el qual indiquen que no s'ha tingut en compte una gran part del col·lectiu de monitors que prové de l'Argentina. Per això demana poder negociar amb la patronal i el Govern.

"Crec que és una mica tard. Lamento que això sempre es produeixi al començament de la temporada, s'ha d'arreglar d'alguna manera pel bé de tots", demana el president dels monitors argentins, Martín Bacer.

Bacer xifra en 400 els monitors argentins que venen a Andorra i que representen el 60% dels treballadors de les escoles d'esquí.
Afegeix que la feina de monitor no es pot entendre de la mateixa manera que la d'un oficinista. Apunta, a més, que si les condicions no canvien, molts dels seus associats podrien decidir no tornar la temporada vinent. "Els nivells més alts es veuran perjudicats perquè els monitors poden treballar en altres països, com Itàlia o França. Deixaran d'anar i crec que una escola necessiten tots els nivells", insisteix.

Assegura que no es tracta d'una disputa entre totes dues associacions professionals i creu que les intencions de l'associació andorrana són unes altres. "Tindrà altres interessos en joc, com alliberar la professió", però creu que "això és una altra batalla".

Ha afegit que creu que havien d'intervenir perquè el resultat dels contractes va en detriment dels treballadors estrangers, tots membres de l'associació argentina.

D'Andorra Difusió
Publicitat
Publicitat

Entrevista


Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat