Notícia

La RFEDI presenta la temporada d’hivern 2017-18

FCEH
La RFEDI presenta la temporada d’hivern 2017-18 i celebra els 75 anys de La Molina a l’Espai Provença de FGC Autor/a: FCEH
En presència del president de la FCEH, Oscar Cruz, l’acte ha commemorat els 75 anys d’història de La Molina i ha ressaltat les principals competicions que tindran lloc als Pirineus Catalans els pròxims mesos. L’esquiador Quim Salarich ha mostrat la seva ambició per competir als Jocs Olímpics de Pyeongchang 2018.


En presència del president de la FCEH, Oscar Cruz, l’acte ha commemorat els 75 anys d’història de La Molina i ha ressaltat les principals competicions que tindran lloc als Pirineus Catalans els pròxims mesos. L’esquiador Quim Salarich ha mostrat la seva ambició per competir als Jocs Olímpics de Pyeongchang 2018.
 
El modern Espai Provença, situat al mateix interior de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Barcelona), ha celebrat aquest matí la presentació de la temporada 2017-2018  per part de la Real Federación Española Deportes de Invierno. Un acte encapçalat pel president de la RFEDI, May Peus, així com d’altres figures institucionals.

El primer en obrir l’acte ha estat el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz, que ha felicitat les estacions catalanes per acollir, un any més, importants competicions internacionals que marcaran la temporada de neu a Catalunya. Una d’elles, la Copa del Món d’Snowboard Cross FIS el 2 i 3 de març, que tindrà un any més en La Molina l’escenari escollit. “Una competició espectacular per celebrar que, just aquella setmana, farem 75 anys d’història. Esperem que la Júlia Bargalló, la Núria Pau i l’Anna Esteve ens regalin grans resultats” ha remarcat el director de l’estació catalana, Toni Sanmartí.

Dates intenses per a l’estació del Grup FGC, que una setmana després, el 8 i 9 de març, acollirà la Copa d’Europa d’esquí alpí femení en la modalitat de gegant (GS). Una temporada on no serà l’única estació catalana que rebrà competicions internacionals. Entre el 16 i el 18 de març, Baqueira Beret celebrarà les Finals FIS OPA d’esquí de fons, que s’inclouen dins de l’Alpen Cup. “La varietat dels circuits i l’alt nivell dels participants ens asseguren una prova molt vistosa” ha afirmat el president executiu de l’estació aranesa, Aureli Bisbe.

En la presentació també han estat presents els grans protagonistes de la temporada, els esportistes. L’esquiador alpí Quim Salarich s’ha mostrat optimista amb el dur entrenament portat a terme aquests últims mesos, on ha viatjat a l’Argentina i on ha introduït alguns canvis de material. “Confio en el pla que hem seguit tot l’equip per encarar una temporada especial, amb els Jocs Olímpics en l’horitzó. Vull anar als Jocs, i no només a participar”.
Salarich ha estat acompanyat a la taula pel rider basc Lucas Eguibar, també amb fortes aspiracions olímpiques. Una temporada diferent, amb grans expectatives i un desig compartit: que caigui molta neu.

Recordem que per a aquesta nova temporada 2017-18 un total de setze esportistes catalans han estat seleccionats  en els equips estatals de la RFEDI i la RFEDH: Lydia Iglesias (Esquí de Fons), Paula Martínez (Esquí de Fons), Gral Sellés (Esquí Alpí), Júlia Bargalló (Esquí Alpí), Anna Esteve (Esquí Alpí), Núria Pau (Esquí Alpí), Albert Ortega (Esquí Alpí), Ricard Ortega (Esquí Alpí), Alex Puente (Esquí Alpí), Joaquim Salarich (Esquí Alpí), Maria Hidalgo (Snowboard), Queralt Castellet (Snowboard), Víctor Carrasco (Mushing), Olga Álvarez (Mushing), Ander Mirambell (Skeleton) i Adrià Díaz (Patinatge artístic).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny