Notícia

Les novetats de Vallnord Pal-Arinsal per a la temporada 2017-18

Desglossem les 10 novetats que enguany presenten les estacions de Pal i Arinsal

Pal,Vallnord,aeria
Imatge de Pal a vista de drone. Arxiu. Autor/a: Vallnord Pal-Arinsal
Dijous es van presentar a Andorra La Vella les novetats que presenten les estacions d'esquí de Vallnord. Per a questa temporada d’hivern 2017- 2018 les novetats es centren, sobretot, en nous edificis (Pal i Arinsal) i ginys mecànics (en aquest cas a Arcalís). També s'han actualitzat les apps. reforçant el vessant de e-comerç, s'han posat al dia les webs amb tecnologia Responsive i es millora la connexió entre tots els dominis. El servei Freebus incorpora vehicles nous i se n’ha modificat i ampliat els horaris. Tot seguit detallem les novetats a Pal i Arinsal.


Aquest hivern 2017-2018, les millores són considerables: el dia 1 de desembre s'inaugura la novetat estrella del fa poc engegat Pla Director de l'estació de la Massana: el nou edifici del Coll de la Botella.

1 • Nou edifici Coll de la Botella

L'estació d'esquí de Pal, a la Massana, celebra l'aniversari amb una gran inauguració per als qui han fet possible els trenta-cinc anys de trajectòria que les pistes d'esquí celebren aquest any: un edifici nou completament equipat amb tots els serveis que l'esquiador necessita, i més. La carretera del Coll de la Botella es convertirà, a partir del desembre de 2017, en un nou punt estratègic de l'estació de Pal Arinsal. La nova instal·lació de 1.100 m² incorpora tres punts gastronòmics, terrassa solejada de vistes panoràmiques i oficina d'escola d'esquí i surf de neu, botiga de venda i lloguer i oficina de venda d'activitats diverses.

2 • Millores al restaurant Pla de la Cot

Si un dels atractius del Pla de la Cot ja era la terrassa gegantina, ara encara ho serà més. N'augmenten l'espai i s'han construït nous serveis amb l'objectiu d'agilitzar el servei als clients.

3 • Crêperia i nou bar a Arinsal

Obertura de dos nous restaurants a l'edifici Comallemple d'Arinsal. Una creperia i el bar Ar i Sal, un espai estratègic de servei ràpid per tornar a pistes ràpidament.

4 • Ampliació de les pistes Beç i Transversal

Al llarg de l'estiu s'han fet treballs per ampliar la pista blava del Beç i la pista verda Transversal, ambdues ubicades al domini de Pal. Aquesta millora comporta, alhora, un gran avantatge per a les per- sones que s'inicien en el món de l'esquí, ja que la zona per a debutants serà més gran.

5 • Instal·lació de neu produïda en circuits de skimo

Deforma periòdica, cada any, es renoven o s'amplien les pistes amb instal·lació de neu produïda. Aquest any s'ha instal·lat ma-quinària més moderna en zones que fins ara no estaven cobertes i també, i això sí que és novetat, en els traçats destinats a esquí de muntanya. Així, les condicions no milloren tan sols per als practicants d'esquí alpí i d'snowboard, sinó que també se'n beneficien les persones que aprofiten l'oferta àmplia de recorreguts skimo, una disciplina que també s'està potenciant de manera progressiva.

6 • Forfet no consecutiu

Es posa en marxa el forfet no consecutiu. És a dir, un passi que permet esquiar durant sis dies i que no exigeix que aquestes jornades siguin seguides. D'aquesta manera, l'esquiador pot adquirir un forfet per a deu dies no consecutius i acudir a l'estació cinc caps de setmana diferents o bé pot planificar les jornades a la neu com li vagi més bé. És una opció que s'afegeix al forfet recarregable, un passi personal que l'usuari, un cop exhaurits els dies d'esquí adquirits, pot tornar a carregar amb els dies que vulgui.

7 • Més connexions amb bus

El servei manté tres línies: la primera connecta Andorra la Vella amb la Massana i Arcalís. La segona passa per Arinsal, va fins al centre de la Massana i finalitza el camí a Ordino Arcalís. I el darrer trajecte surt d'Arinsal, passa per Erts i acaba el recorregut a la parròquia de la Massana.

8 • Miradors i photobooth

S'han habilitat espais mirador en punts estratègics que permeten captar molt bones imatges de l'estació i l'entorn. A Pal s'ha equipat el pla de la Cot, el pic del Cubil i el coll de la Botella, tres espais majestuosos per a gaudir de les vistes. Al pic del Cubil (2.364 m) s'hi han instal·lats telescopis. Al sector Arinsal cal destacar el mirador de Comallemple, que ofereix una panoràmica excel·lent del poble i vistes més espectaculars.
L'estació incorporarà enguany el photobooth perquè tothom pugui fer-se una imatge tot vivint la velocitat mentre es recorren les pistes.

9 • Ser ambaixador de Vallnord Pal-Arinsal

Nou servei anomenat «Amics». Es tracta de mitja dotzena d'amics de l'estació, majors de seixanta anys, coneixedores de tots els racons de Pal i d'Arinsal per la seva llarga experiència en aquestes pistes, que estan a disposició dels clients que ho vulguin per a facilitar-los tota la informació que necessitin. És un servei sense cap mena de cost.

10 • Excursió amb trepitjaneu i sopar a l'Igloo

Novetat que combina excursió amb ratrac i un sopar per damunt dels 2.000 m. El restaurant del Xalet Igloo fa poc que també s'ha renovat.

...i finalment l'Arinsal de nit i Big-zip

Durant les nits, Arinsal oferirà la possibilitat de fer baixades de torxes que es podran combinar amb activitats com ara lliscades amb trineu, amb dònuts inflables i que es podran rematar amb un sopar al Xalet Igloo, després de pujar-hi amb l'SnowRatrac. D'altra banda a l'estació de Pal ha incorporat un nou pont tirolès a les activitats: s'anomena BigZip i recorre, al llarg de 340 metres, part de la pista de la Caubella.

I aquestes són les novetats de Pal i Arinsal. En breu us avancem les que fan referència a Arcalís.
 

 
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial