Notícia

Les novetats de Grandvalira per a la temporada 2017-18

Es recupera el teleesquí de Pic Negre al sector del Pas de la Casa

Pic Negre,teleesquí,Pas de la Casa,Grandvalira
L'antic teleesquí Pic Negre, al sector Pas de la Casa, recuperat per ala temporada 2017-18 Autor/a: Ivan Sanz
Grandvalira va presentar dijous a Andorra La Vella les novetats per a la temporada 2017-18, d'entre les quals cal destacar millores en els remuntadors i alguna modificació en pistes. Avancem les millores en aquests dos apartats per més endavant desglossar, una a una, altres millores en serveis i altres apartats del domini més gran del Pirineu.

Recuperat el teleesquí de Pic Negre

El cert és que actualment, pel que fa a remuntadors i mitjançant el seu parc de més de 71 instal·lacions, Grandvalira té la capacitat de mobilitzar pels seus 210 km esquiables un total de 111.478 esquiadors per hora. L'elevat volum d'inversió destinat any rere any en les instal·lacions és el que els ha permès que es converteixin en un dels dominis més moderns del món pel que fa a ginys mecànics.

Aquesta inversió constant és el que permet als esquiadors millorar la seva mobilitat, evitar al màxim possible les cues i, d'aquesta manera, proporcionar una experiència molt satisfactòria als usuaris.

Per a la campanya de neu 2017- 18, Grandvalira ha renovat el teleesquí Llac de Cubil, d'accés a Grau-Roig, amb sistema biplaça i ha renovat l'antic teleesquí Pic Negre al sector Pas de la Casa. Aquest darrer giny, tancat en els darrers anys, és el que permet accedir a un dels paratges més especials del sector del Pas de la Casa amb el qual es facilita arribar a uns fora pistes aptes només per als esquiadors més experimentats.

Una altra de les millores en els remuntadors que els clients ja notaran es dóna en el sector Soldeu-El Tarter. Els telecadires Tosa Espiolets i Llosada han augmentat la capacitat de transport en 600 esquiadors oferint una mobilitat més àgil en dos dels punts més concorreguts del domini. Per a això s'han incorporat més cadires. Tot i que entre aquests dos remuntadors es mouen a més de 5.000 esquiadors per hora el cert és que en dies i hores punta s'hi produien cues. Ara però amb l'incrememt de cadires el problema s'haurai d'anar corregint.

Nova Pista L'Esquirol

En l'apartat pistes destaquen la modificació de la pista l'Esquirol. Destinada al debutant o esquiador de nivell mitjà, canvia el seu traçat per adequar-la als esquiadors que s'inicien en la pràctica de l'esquí. La nova Esquirol és un dels traçats de major llargada de Grandvalira, tenint en compte que el seu punt de partida és a 2.447m d'altitud, a la Tosa Espiolets, i que recorre bona part del sector fins a arribar al peu del sector del Tarter de Grandvalira. Un traçat còmode per als que s'inicien i divertit per als que ja compten amb un bon nivell d'esquí.

Millores a La KM Riberal

La Copa del Món de Quilòmetre Llançat se celebrarà novament a la pista Riberal del sector Grau Roig de Grandvalira del 5 al 7 d'abril. Abans d'iniciar la temporada d'hivern, el traçat més ràpid de l'estació ha estat modificat en el seu tram final allargant la superfície de frenada i, d'aquesta manera, permetent tant als competidors com als esquiadors del dia a dia, comptar amb una àrea d'arribada que millora, encara més, els estàndards de seguretat. Un dels objectius també d'aquesta modificació, és dotar de més llargada la zona de frenada per guanyar confiança entre els esquiadors de velocitat .

Ampliació de la pista l'Avet

La mítica pista Avet de Copa del Món d'esquí alpí ha estat ampliada en un dels seus marges. El traçat situat al sector Soldeu ha estat modificat amb l'objectiu que es puguin celebrar en paral·lel l'eslàlom i l'eslàlom gegant durant les Finals de la Copa del Món 2019. Aquesta ampliació permet, doncs, augmentar les línies de baixada en aquesta pista.

Modificació de la pista del Port

I finalment en el sector Pas de la Casa és on s'hi ha realitzat l'última novetat, en aquest cas millora, en l'apartat de pistes. La temporada passada es va inaugurar una nova pista blava, El Port, que transcorre des de l'estació de retorn del telecadira Costa Rodona fins al peu de l'estació, facilitant i donant motius d'accés a la part alta de l'estació als esquiadors amb un nivell mitjà. Aquesta pista ha estat modificada i millorada a petició de l'escola d'esquí, amb el que a més es millora un traçat per al públic familiar al sector més oriental de Grandvalira.

En els propers dies us anirem avançant i desglossant altres millores que Grandvalira presenta per a aquesta temporada. No us perdeu detall.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial