Notícia

Serà Puigbalador la primera estació d'esquí cooperativa de gestió popular?

Sauvons Puyvalador ha creat una campanya de Crowdfunding a la plataforma Tudigo

Serà Puigbalador la primera estació d'esquí cooperativa de gestió popular?
Serà Puigbalador la primera estació d'esquí cooperativa de gestió popular? Autor/a: Diaridelaneu.cat
La plataforma Sauvons Puyvalador ha creat una plataforma a Bulbintown per impulsar la primera cooperativa de gestió popular d'una estació d'esquí, en aquest cas Puigbalador, tancada oficialment per l'Ajuntament de Rieutort des del passat mes de setembre. Tenen 6 setmanes (el termini acaba el 13 de gener de 2018) per aconseguir el finançament per tal que l'entitat es pugui constituir jurídicament a l'estiu de 2018. La constitució jurídica té un cost de 65.000 € i fins fa poca estona ja s'havien aconseguit 6.930 €.


Sauvons Puyvalador (Salvem Puigbalador), plataforma de voluntaris creada recentment, acaba de posar en marxa una campanya de Crowdfunding per salvar l'estació d'esquí més septentrional de la Catalunya del Nord, a la frontera amb Occitània. Avui han enviat un comunicat, que relacionem tot seguit, per posar en marxa la campanya i captar fons.

COMUNICAT DE PREMSA DE SAUVONS PUYVALADOR

Salvem Puyvalador!

Benvolguda, Benvolgut,

A mitjans d'aquest mes de novembre, mentre l'hivern s'acosta, comença una aventura apassionant, la de salvar una petita estació d'esquí dels confins del Pirineu català: Puyvalador.
Us parlem del projecte prèvia recomanació de * | Parain | *.


L'estació va néixer als 80, quan encara no es parlava de canvi climàtic i quan el "or blanc" encara feia somiar a promotors i ajuntaments. Des d'aleshores, aquesta estació ha sobreviscut aquests últims anys com moltes altres: amb models econòmics antiquats i precaris, amb escassos beneficis puntuals i unes pèrdues estructurals impossibles de compensar.

L'enèsim anunci de tancament de l'estació d'esquí, amb les conseqüències que això comporta per als enamorats del lloc, però sobretot per al fràgil teixit econòmic local, ha provocat una mobilització ciutadana inèdita a la zona. Un col·lectiu de persones molt diverses, estructurat a finals d'octubre en forma d'associació, ha decidit implicar-se amb intensitat, i no només per a una operació de rescat a curt termini, sinó per construir un projecte de territori global, participatiu, sostenible i innovador, que giri al voltant de la primera estació cooperativa d'Europa.

El nostre equip de voluntaris, plural i ric en competències complementàries, té sis setmanes per davant, per resoldre les problemàtiques financeres, tècniques i administratives que permetin "salvar Puyvalador". Això serà la prèvia de la creació, a l'estiu de 2018, de la Societat Cooperativa d'Interès Col·lectiu de Ginèvre, forma jurídica en plena expansió a França, que durà a terme el projecte a llarg termini. Sis setmanes no és molt temps, però tenim la moral alta, altíssima de fet, gràcies a tots els suports que notem al nostre voltant.

Construirem en Puyvalador un laboratori social, turístic i mediambiental de referència. I aquest somni el compartirem entre totes i tots. Per fer-ho realitat, vam llançar una de les campanyes més importants de donacions per crowdfunding que mai s'han fet al país veí i us convidem a acompanyar-nos en TUDIGO. Si no ho aconseguim, us retornarem els diners, aquest és el nostre compromís de transparència. Però ho aconseguirem. Perquè creiem en el Pare Noel, ¿vosaltres no?

Gràcies pel vostre suport, i gràcies per compartir aquest missatge!

Enllaç de la campanya:
https://www.bulbintown.com/projects/sauvons-puyvalador

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny