Notícia

La Molina obrirà el 25 de novembre amb novetats i millores però sense el nou tram de telecabina

El nou tram de telecabina fins al Niu de l'Àliga haurà d'esperar

genciana,gentiana,la molina
Imatge d'arxiu de la pista Genciana. Instal·lació de nous paravents en aquesta pista. Autor/a: Diaridelaneu.cat
La potent xarxa d'innivació permetrà que l'estació d'esquí de La Molina  comenci la temporada el dissabte 25 de novembre. Aquesta temporada arrencarà amb molt bones expectatives segons el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ja que, ''enguany portem venuts un 16% més de forfets de temporada que l'any passat'' i va anunciar que s'està treballant en dos projectes que veuran la llum en les properes setmanes i mesos. El nou tram de telecabina, però, haurà d'esperar encara uns mesos perquè sigui una realitat, sempre i quan les negociacions amb l'Ajuntament de Bagà arribin a bon port.


La Molina i les estacions del Grup FGC van presentar ahir a Barcelona les novetats de la temporada 2017-18. Aquesta temporada, a més, es presenta molt especial ja que l'estació compleix el 75 aniversari de la instal·lació del primer giny mecànic i, per aquest motiu, es preparen una sèrie d'esdeveniments, competicions i curses que es realitzaran al llarg de la temporada i que tindran el seu punt culminant el dissabte 3 de març de 2018, amb la Copa del Món d'Snowboard Cross.

Pendents del nou tram de telecabina fins al Niu de l'Àliga

Malauradament una de les millores més esperades i desitjades per a la temporada vinent no serà possible veure-la enllestida. La notícia, que ja va ser publicada per Diaridelaneu.cat el passat 1 d'agost, avançava de l'inici imminent de les obres per allargar el telecabina Alp2500 fins al refugi Niu de l'Àliga.

El consistori de Bagà, però, on dins el seu terme municipal s'hi ubica ubicat el refugi del Niu de l'Àliga, no va concedir permís d'obres per a la prolongació del telecabina ALP2500. El motiu? Va condicionar aquest permís a què primer es finalitzi la construcció del telecadira de Coll de Pal -obra que es de fet es realitzarà igualment a la primavera vinent de 2018-. Tanmateix el Grup FGC també ha de renovar amb el consistori de Bagà la concessió i lloguer de la muntanya on s'hi ubiquen les instal·lacions, i en aquesta conjuntura ara és el Grup FGC qui sol·licita i renegocia un nou període de temps suficient per amortitzar la inversió prevista.

Una inversió de gairebé 6 milions d'euros

El cas és que segons el plec de clàusules les obres s'havien d'adjudicar dins el mes d'agost i s'havien d'entregar el 28 de febrer de 2018. Entre les obres s'hi inclouen la instal·lació de 9 pilones, cimentació, muntatge elèctric, instal·lació de nou cable, cabines i l'hangar de l'estació de retorn. Tot plegat una inversió de 6.026.749,85 € IVA inclòs, segons plec de condicions ja licitat.

Sobre la renovació de la concessió Enric Ticó, president del Grup FGC, va avançar ahir a la presentació que les converses amb l'Ajuntament de Bagà continuen i que aquestes van per bon camí. No obstant és evident que per a aquesta temporada ja és impossible comptar amb el nou tram de telecabina, que d'altra banda ja estaria licitat. Caldrà esperar però a tancar l'acord amb l'Ajuntament de Bagà i poder posar en marxa -ja a la primavera- la construcció del nou tram del giny mecànic fins al Niu de l'Àliga i  també finalitzar el telecadira a mig fer de Coll de Pal.

Novetats ja confirmades per a la temporada 2017-18

El ReCarnet

Una de les novetats passa pel forfet RECarnet, una targeta amb saldo de dies d'esquí que es pot recarregar des de casa, el que permet estalviar temps i diners als usuaris en la compra i accés a l'estació. Amb l'adquisició d'aquest forfet serà possible esquiar a La Molina qualsevol dia de la temporada 2017-18 per només 25 €, ja que amb la promoció 4x3 els usuaris que comprin tres dies d'esquí o surf de neu tindran el quart gratis.

Aparcament per autocaravanes

Es posa en marxa un aparcament per a autocaravanes: S'adequa la 4a plataforma del pàrquing del Telecabina La Molina i s'ofereix un aparcament equipat per a autocaravanes.

Enllestida 2a fase de Producció de neu

Finalitzada la 2a fase d'optimització de la xarxa de neu de cultiu amb l'objectiu d'augmentar la capacitat de producció de neu i fer possible una obertura de pistes més avançada.

Innivació a les pistes de Solell, els Plans i Costa Rasa inferior

Dues pistes del sector Torrent Negre incorporen xarxa d'innivació. Es tracta de les pistes Solell i els Plans, de les quals ja es va informar a Diaridelaneu.cat fa unes setmanes. Finalització del desdoblament de la pista de Costa Rasa inferior.
També s'han fet millores en la innivació a les pistes Moixeres i Quatre Camins i s'ha construït un nou edifici de producció de neu a la zona de Torrent Negre que a la vegada incorpora un local per a serveis als clubs.

Telecadires més segurs

Nou sistema de seguretat en els telecadires amb dispositius de seguretat per als més petits.

Pistes millor senyalitzades i més segures

Pel que fa a pistes s'han fet millores dels panells de retolació i senyalització en diverses pistes i s'han equipat amb més xarxes de seguretat els estadis de competició i la pista Olímpica.

Instal·lació de nous paravents

Els trams alts de la pista Genciana s'han equipat amb nous paravents, que permetran millorar l'acumulació de neu transportada pel vent.

Dues noves trepitjaneus

Renovació del parc de màquines de la Molina, amb la compra de dues noves màquines trepitjaneu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 






giny













Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny