Notícia

La selecció catalana d'esquí de muntanya deixarà de participar en els campionats espanyols

La catalana d'Skimo participarà en proves open de la copa del món de l'especialitat i proves d'àmbit europeu i mundial

FEEC
La FEEC va presentar la setmana passada a la Fira de la Muntanya de Vic (Fira de la Muntanya de Vic) les seves seleccions d'hivern Autor/a: FEEC
La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va presentar la setmana passada a la Fira de la Muntanya de Vic (Fira de la Muntanya de Vic) les seves seleccions d'hivern. I va ser en aquesta presentació, celebrada el 6 de novembre, on es va anunciar que les seleccions d'esquí de muntanya i raquetes de neu representaran Catalunya en competicions internacionals.

La catalana d'esquí de muntanya participarà en diferents proves open de la copa del món de l'especialitat, així com en diferents proves d'àmbit europeu i mundial. La selecció començarà la seva pretemporada del 19 de novembre al 2 de desembre amb una estada als Alps, a Tignes.

Les principals proves internacionals on participaran els components del combinat català seran: Pierra Menta (França), del 14 al 17 de març i Tour de Rutor (Itàlia), del 23 al 25 de març.

El seleccionador català Joan Cardona va declarar en la presentació, i així ho publiquen a la web oficial de la FEEC, que "aquest any tenim poc a fer a Espanya i ens centrarem en les competicions internacionals". Així doncs la selecció catalana d'esquí de muntanya a la pràctica deixarà de participar en els campionats espanyols, on ha competit fins ara i on havia aconseguit ser campiona en la darrera edició.

Joan Cardona no entén que la resta de seleccions catalanes no facin el mateix "perquè aquest és un tema que ens afecta d'alguna manera a tots. Les Federacions formen part de Catalunya i s'han de mullar una miqueta".

La selecció i la FEEC han pres aquesta decisió com a conseqüència del moment que viu el país i la resposta del govern d'Espanya, segons publica el web de l'entitat que representa a la federació catalana de Skimo. Això sí, la mateixa entitat deixa la porta oberta al fet que si els esportistes catalans volen participar en els campionats espanyols ho puguin seguir fent, però ho hauran de fer com adscrits a un club, el que sigui de la seva referència i arribant a un acord amb aquesta entitat esportiva.

La FEEC ha anunciat al seu web que "potenciarà i es centrarà" en aquelles proves del calendari mundial en què pugui prendre part com a selecció catalana.

I tot apunta que els passos iniciats per la selecció de Skimo seran seguits i ampliats per la selecció catalana de raquetes de neu. Per això la FEEC està participant en la creació d'una nova federació internacional de raquetes de neu, l'ISSF, després que la federació mundial de la modalitat, la WSSF, vetés la participació de Catalunya en l'última edició del mundial. "Segurament comptarem amb Andorra, Portugal, França i Itàlia i ja estem parlant amb Rússia. Són federacions, al contrari dels membres que té la WSSF, que en realitat són empreses", va explicar el president de la FEEC, Jordi Merino.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny