Notícia

5 bones raons per esquiar al novembre

Desglossem 5 motius o al·licients per pujar a pistes en plena tardor

Baqueira,retrac,trepitjaneus
Imatge d'aquest matí a Baqueira. Les estacions contracten personal per tal d'obrir instal·lacions i pistes en l'inici més primerenc de la temporada dels darrers anys Autor/a: Baqueira
Esquiar durant el mes de novembre no és una possibilitat massa freqüent, però en tot cas no és excepcional. De fet, en els darrers anys, està sent habitual que les temporades de neu comencin a finals de novembre, a vegades a mitjans o a principis de mes. També és cert que són pocs els esquiadors que aprofiten aquest mes de plena tardor per pujar a pistes. És una llàstima, ja que hi ha moltes raons per aprofitar les neus d'aquestes setmanes de l'any. I això és precisament el que us proposem en aquest article: us relacionem 5 bons consells per esquiar aquests dies. Voleu saber quins són? Som-hi!


Aquests són els 5 al·licients que podeu seguir per començar a gaudir de la neu més primerenca a pistes.

1 • Pocs esquiadors a pistes. Potser perquè els estranya pujar tan d'hora observant el calendari, potser perquè tenen por que els titllin de "malalts de neu" o potser perquè senzillament els fa mandra, són pocs els clients que s'atreveixen aquest dies a pujar esquiar. La densitat d'esquiadors a pistes és força baixa i per tan tenim més espai dins els raçats per a nosaltres. O per lliscar a velocitats més altes o per practicar girs més amples. També hi ha menys risc de col·lisió amb altres usuaris de la pista.

2 • Esquiadors de bon nivell. Per la mateixa raó que explicàvem abans, en general, al novembre qui puja a pistes acostuma a ser un esquiador de nivell tècnic mitjà, o més aviat alt o expert, que valora el fet de poder practicar el que possiblement sigui el seu esport o afició que més el motiva. Així doncs esquiarem "entre camarades", i això sempre és agradable i motivador.

3 • Dies curts és sinònim de neu de qualitat. Les nits de novembre són llargues i fredes, i les temperatures de dia són suaus. Les hores de llum van a la baixa, el dia es va escurçant i per tant la neu rep poca transformació i en conseqüència es conserva bé. Esquiar al novembre és garantia, en general, de fer-ho amb neu freda ben conservada.

4 • Dies de temporada baixa. Si no ens trobem en temporada alta semblaria lògic que ens ofereixin promocions i bons preus. En aquesta època de l'any és molt possible que trobem ofertes, promocions i bons preus per a l'adquisició d'un forfet, d'un passi de temporada o fins i tot per trobar hotel o apartament a bon preu. De fet hi ha moltes promocions que finalitzen el 31 del mes en curs. Si a més l'estació d'esquí no té totes les pistes obertes ni les instal·lacions al 100%, és possible que ofereixin un forfet de preu reduït.

5 • Contribuïm a generar uns llocs de treball. Amb la nostra presència a pistes ajudem al fet que les estacions d'esquí contractin més personal, possiblement abans del que estava previst. I no oblidem que hi ha tot un entorn d'establiments que viuen de la neu.

Doncs bé, ja ho sabeu, si per algun motiu dubtàveu entre pujar i no pujar a esquiar aquest cap de setmana o els pròxims dies, esperem que amb aquest article us hàgim ajudat a decidir-vos per pujar demà o qualsevol altre dia a esquiar. Què us sembla? Ens veiem demà mateix a pistes?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista