Notícia

Les novetats a les estacions de Port Ainé i Espot

Està previst que les dues estacions obrin el divendres 1 de desembre

Port Ainé,SkiPallars,pic orri,antenes
Entre les novetats a Port Ainé cal destacar l'adequació del nou mirador Sud del Pic de l'Orri. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Pràcticament 10 dies és el que falta per a l'obertura de les estacions de SkiPallars, la marca comercial que agrupa les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé, al Pallars Sobirà. Les dues estacions del Grup FGC han passat part de l'estiu revisant instal·lacions, fent millores en pistes i edificis i fins i tot algunes petites obres a les terrasses exteriors dels restaurants i hotels. Destaquen la compra de màquines trepitjaneu, entre altres adquisicions.

Està previst que les dues estacions obrin el divendres 1 de desembre i el tancament serà el dilluns 2 d'abril de 2018.

Novetats a Port Ainé

Adequació del nou mirador Sud del Pic de l'Orri. El Pic de l'Orri (2.438 m) és un dels cims amb millors panoràmiques sobre el Pirineu oriental i occidental. Molt a prop de l'arribada del telecadira Jet Cim es troba la famosa torre de telecomunicacions que corona el cim, i que en certa manera ja forma part de la silueta del pic. El motiu de la presència de les antenes no és casual, i es deu a la situació estratègica del pic de l'Orri. El mirador permetrà fer-se una idea del perquè d'aquest cim tan estratègic i de panoràmiques espectaculars.

A les pistes

Pel que fa a traçats es millorarà el trepitjat de pistes gràcies a l'adquisició de dues màquines trepitjaneu noves.
També s'han col·locat nous paravents i s'han realitzat treballs de perfilat en alguns punts concrets i s'han sembrat diferents trams. Noves senyalitzacions de pistes.

En ginys mecànics

En l'apartat de remuntadors s'ha fet la revisió especial del telecadira del Pic de l'Orri i les habituals revisions generals dels teleesquís, telecadires i cintes. Reposició d'equipaments de neu i pistes.

Accessos

Se segueix amb les inversions a la carretera. S'ha realitzat un condicionament del ferm de la carretera des de l'encreuament amb la C13 fins a l'Hotel Port Ainé 2000 ***. Condicionament de talussos i cunetes.

Al peu de pistes

A l'Hotel Port Ainé 2000 es va aprofitar l'estiu per realitzar l'ampliació de la terrassa i l'adquisició d'un "FoodTruck". Renovació del mobiliari per la cafeteria i redistribució del bufet de l'hotel.

Al Parc Lúdic s'ha efectuat una reposició de material de seguretat al Parc dels arbres, millores de manteniment i nous jocs al jardí de Neu com trineus o Tubbings.

Trasllat del taller i botiga de lloguer de la cota 2100 a l'aparcament de l'Hotel Port Ainé 2000. Adquisició de nou material de lloguer d'esquí i surf de neu.

Novetats a Espot

A la cota 2000, com en el cas de Port Ainé, es van aprofitar els mesos de l'estiu per realitzar la construcció d'un mini-bar a la terrassa de la cota 2000, així com l'ampliació de la terrassa superior exterior i per renovar el mobiliari per a la cafeteria. Adequació de la zona de la braseria de la cafeteria i punt de venda de la botiga.

A les Pistes

Adquisició d'una nova màquina trepitjaneu, una màquina retroexcavadora mixta i d'una nova moto de neu. Nous equipaments per a màquines i motos de neu. Adquisició d'un canó de neu de baixa pressió d'última generació. Col·locació de nous paravents. Perfilat i sembrat de pistes.

En els remuntadors

Revisió especial del telecadira de la Roca, 1 desembragable pràcticament únic en el sector. A més s'han fet les habituals revisions generals dels teleesquís, telecadires i cintes. Noves senyalitzacions de pistes.

Al Parc Lúdic

Amb el segell d'estació familiar com un dels reclams de les estacions del Grup FGC, i en concret a SkiPallars, està clar que res pot fallar en l'àmbit infantil. Per això s'ha realitzat una reposició de material al parc lúdic pensant en els més petits. En aquesta mateixa línia també s'han fet millores en la senyalització dels itineraris de raquetes de neu.

En els accessos

Condicionament del ferm de la carretera del poble d'Espot fins a l'estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny