Notícia

Quatre interessats han retirat el plec de bases del concurs públic d'Arcalís

Viladomat té la intenció de presentar-se a través de Saetde

arcalis,la coma,vallnord
Vista parcial d'Arcalís. En l'actualitat està al 100% participada pel comú ordinenc Autor/a: Vallnord
El 10 de novembre passat el comú d'Ordino va aprovar en consell de comú extraordinari el plec de bases, i les condicions tècniques i administratives, per a la convocatòria del concurs públic per la selecció del soci privat que passarà a adquirir la majoria de Secnoa, la societat que gestiona Ordino-Arcalís. En l'actualitat està al 100% participada pel comú ordinenc, però la voluntat és la injecció de capital privat per millorar els comptes de l'estació. De fet, l'inversor privat passarà a controlar el 76% de les accions de la societat a canvi d'una inversió inicial de tres milions d'euros.

El plec de bases es va publicar al BOPA el 15 de novembre, i des d'aquell mateix moment els interessats ja poden retirar al servei de Tràmits tota la informació per accedir al concurs. Tenen de termini fins al proper 15 de desembre a les 12 hores. Però fins la data d'avui, segons ha informat el comú, ja han retirat el plec de bases quatre interessats. De fet, la darrera sol·licitud fins a la data s'ha produït aquest mateix divendres al matí.

Entre aquests hi seria Joan Viladomat, accionista majoritari de Saetde (Pas de la Casa-Grau Roig), i que ja fa mesos que ha mostrat la seva voluntat d'entrar a l'estació. De fet, tal com ha reconegut en diverses ocasions el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, el concurs públic s'ha tirat endavant precisament perquè es va formalitzar aquest interès.

Segons fonts properes, Viladomat s'hi presentarà com a Saetde i en solitari, és a dir, sense comptar amb col·laboracions de societats foranes. Un altre dels que hauria mostrat interès en el concurs públic és Mountain Peak Developments, empresa radicada a Andorra que s'havia ofert, a través de contactes establerts amb Liberals d'Andorra, a captar privats per a l'estació.

En qualsevol cas, retirar el plec de bases no vol dir que després es formalitzi la proposta per al concurs públic. Ara bé, també cal tenir en compte que el preu per adquirir la documentació és de 700 euros en suport paper, i de 500 euros en suport informàtic. L'obertura dels plecs es farà el mateix dia que finalitza el termini, a les 12.15 hores.

D'ANAEntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


29%


14%


57%

7 vots