Notícia

Font Romeu torna a acollir el circuit de la Copa del Món de Slopestyle

Del 19 al 23 de desembre de 2017 al sector del Pla de la Calma

Freestyle Tour,Font Romeu,Andri Ragettli,Nicolas Schlosser
Font Romeu torna a acollir el circuit de la Copa del Món de Slopestyle Autor/a: Nicolas Schlosser
Font Romeu va entrar l'hivern passat per la porta gran a les competicions mundials de primer nivell: Copa del Món d'slopestyle els dies 11 al 14 de gener de 2017. Per primera vegada una estació d'esquí del Pirineu acollia una prova de la copa del món d'aquesta especialitat i vist l'èxit de l'any passat aquest desembre hi tornen, així que l'estació nord-catalana haurà acollit en un mateix any dues proves del circuit Copa del Món.


Després de l'èxit de l’hivern passat, Font Romeu torna a ser l'escenari del circuit de la Copa del Món d'esquí slopestyle. La prova del circuit internacional de la modalitat arriba ben d'hora, del 19 al 23 de desembre de 2017 al sector del Pla de la Calma, i a més ho farà a unes poques setmanes dels Jocs Olímpics d'Hivern. El nivell i competició estan assegurats perquè per als que hi participin serà una de les últimes oportunitats de classificar-se per als Jocs Olímpics.

Font-Romeu Pirineus 2000 acollirà la tercera ronda del circuit de la Copa FIS (Federació Internacional d'Esquí) Slopestyle, després que el primer pas a Cardrona (NZ) a l'agost i una parada a Stubai, Àustria aquest mes de novembre. Integrat en el calendari World Tour AFP (Associació de Professionals Freeskiing, que dirigeix el circuit internacional de halfpipe, slopestyle i bigair), Font-Romeu acollirà la competició en categoria Platinum, amb premis de fins a 46.000 euros per als millors homes i dones.

Per a acollir aquesta prova de la Copa del Món el complex de l'Alta Cerdanya ha condicionat la pista de l'snowpark de format XXL en pendent, que es compon de 3 salts de 20 a 25 m i 2 carrils, que es troba al parc de la Calma que ha estat redissenyat entre les cotes 2.000 i 2.150 m.

Programa

Dimarts 19 i dimecres 20 de desembre: Formació per a homes i dones
Dijous 21 de desembre: Qualificacions masculines
Divendres 22 de desembre: Qualificacions de dones
Dissabte 23 de desembre: final masculí i femení

"Mimar" els practicants de freestyle

L'estació de l'Alta Cerdanya ja fa temps que va apostar i cuidar els practicants de les modalitats d'esquí i surf lliure i això implica un cost econòmic important per deixar les pistes preparades, en el seu cas al sector Roc de la Calma.

El parc freestyle està instal·lat a les pistes "Bellevue" i "Roc de la Combe", a l'extrem oest de l'estació i en plena cara sud i, per aquest motiu, amb una alta insolació. Això fa que sigui una zona molt acollidora per als practicants de la modalitat, ja que la climatologia és en aquest punt més suau: menys vent que en altres sectors, temperatures més altes i absència d'esquiadors d'alpí que prefereixen la neu de les pistes de la cara nord. Per contra, la zona requereix una alta innivació per compensar l'orientació a sud, un fet que suposa una inversió en energia molt més costosa que en qualsevol altra part de l'estació orientada a nord.

Camp d'operacions "freeski" de la FCEH

Les instal·lacions de Font-Romeu i la seva especialització en aquesta modalitat d'esquí lliure no ha passat per alt als esquiadors del Principat. De fet, la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), la Real FederaciónEspañola de Deportesde Invierno (RFDEI) i les federacions d'Andorra, Astúries, Madrid, La Rioja i Navarra, hi han organitzat Campus d'entrenaments de Freeski.

Esport olímpic a Sotxi 2014 i a Pyeongchang 2018

El currículum de l'estació nord-catalana en slopestyle segur que també haurà influït amb tota seguretat en la concessió d'aquesta Copa del Món, ja que l'organització de proves i curses ha estat una constant en els darrers anys. Cal recordar que aquesta modalitat de lliscament lliure basada en una baixada que inclou salts, trucs o superar calaixos i baranes és un dels esdeveniments més seguits dins el calendari dels X Games d'hivern i ja va ser esport olímpic als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi 2014 i que també ho serà aquest mes de febrer a la sud-coreana Pyeongchang.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny