Notícia

Un centenar de monitors es mobilitzen contra l'AAME

El col·lectiu s'oposa al nou contracte laboral i demana una llei que reculli les especificitats de la seva professió

monitors,protesta,andorra
Divorci total entre els monitors d'esquí arran de les condicions laborals Autor/a: Andorra Difusió
Tots els mitjans de comunicació andorrans se'n fan ressó avui. Aquesta nit passada, entre vuitanta i cent monitors d'esquí d'Andorra han protestat davant l'assemblea de l'associació. La concentració s'ha fet perquè consideren que les denúncies que va presentar l'entitat van fer que les estacions oferissin unes noves condicions laborals que consideren lesives. Entre altres qüestions es queixen que les estacions d'esquí han decidit canviar els contractes dels monitors que fins ara s'aplicaven (cobrar per hora treballada), per passar a aplicar el que dicta la llei. Com a conseqüència, ja aquesta temporada el col·lectiu cobrarà un sou fix, per 40 hores treballades i un dia de descans setmanal.


La mala maror entre els monitors d'esquí ha quedat escenificada amb la protesta de prop d'un centenar d'integrats del col·lectiu a les portes de l'assemblea de l'AAME, que s'ha fet al Centre cultural de la Llacuna d'Andorra la Vella. Afirmen que no els representa i que les noves condicions els poden fer perdre un 18% del salari.

El portaveu dels monitors en protesta, Alain Valls, ha explicat a la ràdio-televisió andorrana que "havien dit que començaríem a fer uns diàlegs per no arribar a aquestes denúncies quan aquestes denúncies ja estaven fetes. A les empreses no els ha quedat una altra que posar-nos aquest contracte. Ara, tenim més obligacions i menys drets", lamenta.

Des de l'AAME se'ls ha encoratjat a seguir sent reivindicatius. També se'ls ha dit que els responsables de la seva situació no són ells sinó les empreses. "L'únic que podem fer des de l'AAME és encoratjar-los a que, si realment creuen que els seus interssos o la seva veu no ha estat escoltada, es manifestin, s'organitzin. Però com és normal, des de l'AAME creiem que hi ha algunes d'aquestes reclamacions que no se'ns han de fer a nosaltres. Nosaltres no hem modificat els contractes", insistia el president de l'associació, Carles Iriarte.

Segons declaracions de Gerard Escoda al diari Ara.ad, un dels portaveus dels monitors que s'han manifestat "fins aquesta temporada les estacions i els treballadors trobàvem sempre els punts d'equilibri. Ara estem obligats a fer un dia de festa i el que volem és treballar per aprofitar la temporada".

El president de l'AAME, Carles Iriarte, ha parlat amb els representants dels monitors perquè, en un primer moment, volien entrar tots a la sala on es feia l'acte. Iriarte els ha dit que no hi havia lloc i, finalment, ha entrat un representant de cada estació i escola d'esquí.
Els participants en la protesta tenen previst presentar un document als grups parlamentaris amb algunes de les seves reivindicacions, en especial que la professió tingui un règim especial.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny