Notícia

La Copa d'Espanya Movistar de Snowboard i Freestyle s'estrenarà a Baqueira

Dóna continuïtat a la col·laboració entre RFEDI i Movistar un any després de la celebració dels Campionats del Món d'Snowboard i Freestyle a Sierra Nevada.

La Copa d'Espanya Movistar de Snowboard i Freestyle s'estrenarà a Baqueira. Imatge d'arxiu.
La Copa d'Espanya Movistar de Snowboard i Freestyle s'estrenarà a Baqueira. Imatge d'arxiu.
Neix la Copa d'Espanya Movistar de Snowboard i Freestyle. Es disputarà a Baqueira Beret, Sierra Nevada i Formigal. A més, es reforcen també els Campionats de bumps i de SlopeStyle tant per freeskiers com per snowboarders.


Dins dels objectius del Pla Estratègic que segueixen els responsables RFEDI (Real Federació Espanyola d'Esports d'Hivern), un dels més importants era el de promoure els esportistes de base del surf de neu i freeski. Gràcies al patrocini de Telefónica és possible crear aquesta nova competició que mai havia existit i uns Campionats d'Espanya per a tots aquests esports que fins ara eren de difícil realització.

La Copa d'Espanya de Snowboard Cross i Ski Cross es disputarà durant 3 caps de setmana en estacions de renom com Baqueira Beret i Aramon Formigal. A Sierra Nevada es duran a terme els Campionats d'Espanya Movistar de bumps i els de SlopeStyle de freeski i Snowboard.

Amb aquests esdeveniments, distribuïts equilibradament en tres estacions, el patrocini de Movistar amb RFEDI busca promocionar els esports d'hivern en unes modalitats amb grans esportistes RFEDI en l'elit mundial com són Lucas Eguibar, Regino Hernández i Laro Herrero.

Cal recordar que a nivell internacional l'equip de RFEDI de surf de neu és molt potent, especialment en SBX on es compta amb el globus de vidre de la Copa del Món 2015 per part de Lucas Eguibar i el subcampionat del Món a Sierra Nevada tant en individual per part de Eguibar com de la proves per equips aconseguit entre el rider basc i l'andalús Regino Hernández. En slopestyle de surf de neu destaquen Maria Hidalgo i Josito Aragó, tot un exemple a seguir per als adolescents que comencin en aquests esports. Sempre sense oblidar a Queralt Castellet, centrada en halfpipe. En esquí freestyle destaquen Javi Lliso i el suís nacionalitzat espanyol Thibault Magnin, nova incorporació a l'equip de freeski de la RFEDI d'aquesta temporada.

Objectiu: l'esport base

Evidentment, aquest circuit no està destinat als riders RFEDI de l'alt nivell, encara que sí competiran almenys en una d'elles per promoure el circuit, ja que l'objectiu d'aquesta lliga són les categories de base. La creació d'aquest circuit és possible gràcies al suport de Movistar i compleix amb un dels objectius del Pla Estratègic dels Esports de Neu presentat fer un any per l'equip actual RFEDI de buscar fórmules per fer créixer el nombre de practicants federats en surf de neu i freestyle.

No serien possibles aquests esdeveniments sense el suport de les estacions d'esquí i ATUDEM. Sierra Nevada és una estació pionera en aquestes modalitats i que té entre la pista de sots de la Visera i l'snowpark de Sulayr un dels complexos més potents del sud d'Europa. Destacar també les instal·lacions d'Aramon Formigal i Baqueira Beret, que disposen d'uns snowparks en què el públic més jove troba la màxima diversió en unes disciplines creatives i en constant canvi.

El president de la RFEDI, May Peus Espanya, ha destacat la il·lusió amb la qual estacions i clubs han rebut la notícia ja que l'organització d'aquests esdeveniments exigeix ​​una alta dedicació i professionalitat i això és precisament el que ha de motivar a les estacions d'esquí espanyoles, clubs i federacions territorials per organitzar aquesta Copa d'Espanya en la qual també es comptaran els campionats d'Espanya i ajudarà a crear una base de practicants que algun dia han d'arribar a l'alt nivell. En aquest sentit, el president ha comparat aquest projecte amb l'exitosa Audi quattro Cup per a esquí alpí U12 / 10 que ha permès en una dècada a crear una bona base i un circuit molt valorat.

D'altra banda, Lucas Eguibar, sub-campió del món de snowboard cross i esportista de la RFEDI, va afegir que la creació d'aquest circuit és una "molt bona oportunitat perquè surtin nous joves competidors al nostre esport pel que animo als clubs a apuntar als xavals i felicito a Movistar i RFEDI per la iniciativa ".

Calendari:
CE SBX / SX 1era fase 27-28 / Gener Baqueira CAEI / FLOCS / FCEH
CE SBX / SX 2a fase 17-18 / Febrer Pendent Pendent
CE SBX / SX 3a fase i Ct. ESP 24-25 / Març Formigal Formigal

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny