Notícia

Les estacions d'esquí lleidatanes preveuen un increment del 4% en la venda de forfets

El Pirineu lleidatà preveu superar la barrera dels 1.300.000 després d'haver invertit per a aquesta campanya 13,25 milions d’euros

presentacio,temporada 2017-18,pirineu de lleida
La Diputació de Lleida va acollir el 28 de novembre la presentació de la temporada de neu 2017/2018 Autor/a: Diaridelaneu.cat
La temporada d’esquí 2017/2018 al Pirineu de Lleida es va iniciar el 18 de novembre, dues setmanes abans del que és habitual, amb l’obertura parcial de Baqueira Beret. Les estacions d’alpí de Boí Taüll,Espot i Port Ainé van obrir ahir 1 de desembre, i Port del Comte, ha obert avui dia 2. Tavascan obre el cap de setmana per a usos turístics i recreatius. Totes preveuen estar en ple funcionament pel pont de la Puríssima i la Constitució, si les condicions meteorològiques acompanyen. Les estacions de nòrdic de Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm i Virós-Vallferrera tenen previst obrir portes per a usos turístics el dia 6 de desembre i per a la pràctica de l’esquí en el cas que arribin noves precipitacions, amb la qual cosa també es podria afegir a l’inici de temporada l’estació de Tuixent-la Vansa.

La Diputació de Lleida va acollir el 28 de novembre la presentació de la temporada de neu 2017/2018 a les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida en un acte presidit pel president de la corporació, Joan Reñé, i que va comptar amb la participació dels responsables i els representants dels diferents centres d’hivern. També hi van assistir el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el director del Patronat, Juli Alegre, que va presentar la nova campanya per promocionar la temporada sota el lema “Viu la neu al Pirineu de Lleida”.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va dir que les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per a la campanya de neu 2017/2018 són força optimistes per a tots els sectors implicats, motiu pel qual preveu incrementar per sobre del 4% la venda de forfets respecte a la temporada anterior, que va tancar amb 1.284.476 forfets i està considerada com una de les millors dels darrers anys, i superar enguany la barrera dels 1.300.000 forfets.

Durant la presentació de la campanya, que va tenir lloc a la Sala Polivalent de la Diputació de Lleida, es va informar que els complexos d’esquí del Pirineu de Lleida han invertit per a aquesta campanya 13,25 milions d’euros en obres relacionades amb el manteniment de les infraestructures. Aquesta xifra suposa una inversió de 4,5 milions més que la campanya anterior i se situa en la tercera inversió més important de les darreres 10 temporades.

Cal significar que els 13,25 milions d’euros invertits per les estacions d’esquí lleidatanes representen el 69,86% del que han invertit per a la present temporada el conjunt dels complexos d’hivern de Catalunya, que s’eleva a 18,97 milions d’euros. Aquesta política d’inversions que manté el conjunt de les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà es tradueix en un import acumulat de 105 milions d’euros en les darreres 10 temporades.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va indicar que les perspectives per a la campanya de neu són força optimistes i es preveu un increment per sobre del 4% en la venda de forfets respecte a la temporada anterior i superar enguany la barrera dels 1.300.000 forfets. Reñé va subratllar també que la temporada serà una mica més curta, ja que la Setmana Santa s’escau més d’hora en el calendari i afavorirà la destinació de muntanya davant la de platja per les vacances de Pasqua. Per tant, la nova campanya 2017/2018 tindrà uns 142 dies d’esquí, comptabilitzant el fet que Baqueira Beret ha encetat la temporada el 18 de novembre, i es preveu que finalitzi el 8 d’abril, el cap de setmana posterior a Setmana Santa.

El president de la corporació lleidatana va destacar el gran impacte econòmic que representa per al territori l’activitat que generen les estacions d’esquí lleidatanes. A la temporada 2016/2017 va ser d’uns 367,8 milions d’euros i el nombre de llocs de treball creats de forma directa va ser de 2.150, als quals s’han de sumar uns 7.500 d’indirectes.

El Pirineu de Lleida atrau el 61% dels esquiadors que volen esquiar a Catalunya

La Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Solsonès, l’Alt Urgell i la Cerdanya lleidatana són cada any la destinació triada per una gran part dels aficionats a l’esport de l’esquí. La temporada 2016/2017 el 61,29% dels esportistes que van esquiar a Catalunya ho van fer a les estacions del Pirineu lleidatà, com també el 24,31% del nombre d’esquiadors que ho van fer als complexos hivernals del conjunt de l’Estat espanyol. D’altra banda, cal dir que els practicants estrangers van representar el 12,95% del total d’esquiadors, dels quals el 64% són francesos.

Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ofereixen 490,68 km esquiables, amb 239 pistes d’alpí i nombrosos itineraris de nòrdic, 112.204 passatgers/hora, 81 remuntadors, més de 109 km de superfície innivada amb 1.407 canons de neu, 85,5 km de circuits de raquetes i unes 26.000 places d’allotjament, al marge de les segones residències. A més, es brinda una oferta complementària a la neu integrada per 108 empreses especialitzades en els esports d’hivern.

Vols procedents del Regne Unit, Israel, Suècia i Palma de Mallorca

A més de les novetats a les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà, cal assenyalar que la companyia de turoperació sueca Quality Travel volarà per primera vegada a l’Aeroport de Lleida-Alguaire aquest hivern. Els vols seran els diumenges i tindran lloc entre els mesos de febrer i març del 2018 amb dos avions. Les ciutats de sortida de la companyia des de Suècia són Malmö, Estocolm, Göteborg, Linköping, Jönköping i Växjö.

D’altra banda, per setè any consecutiu esquiadors britànics arribaran a l’Aeroport de Lleida-Alguaire per esquiar als Pirineus. El turoperador britànic Neilson-Thomas Cook transportarà esquiadors al Pirineu des de Londres (Gatwick), Manchester i Stansted, a partir del 21 de desembre. D’altra banda, l’aerolínia israeliana Arkia enllaçarà del gener al març els aeroports de Tel Aviv i Lleida-Alguaire durant la pròxima campanya d’hivern. A més, la companyia Air Nostrum té dos vols setmanals des de Lleida fins a Palma de Mallorca i dos més des de Palma de Mallorca fins a Lleida els divendres i els diumenges.

A més, a la carretera d’accés a Port Ainé s’ha agençat el paviment i s’han fet treballs de manteniment i estabilització de talussos, mentre que a la d’Espot Esquí s’han dut a terme actuacions de pavimentació des del poble d’Espot fins a l’estació. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny