Notícia

Per fi, fred i neu amb ganes a la vista

Podria tractar-se de la primera gran nevada de la temporada

Skipass
Per fi, fred i neu a la vista segons el model "meteo" d'Skipass Autor/a: Capatura de pantalla
Per fi s'albiren les primeres grans nevades de la temporada. Tranquils tots, tindrem un pont i un cap de setmana força tranquils, però per fi podem anunciar la que, possiblement, serà la primera gran nevada de la temporada. De moment l'anticicló està assegurat fins demà divendres però serà demà mateix que arriba un nou front fred que s'intensificarà al llarg de la setmana vinent. I atenció, segons el model d'Skipass, el que fem servir a Diaridelaneu perquè és el que millor ens ha funcionat, els registres poden superar els 50 cm de neu al Pirineu de l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran i els Pallars. Al Pirineu oriental la precipitació "balla" entre els 10 i els 20 cm. Tranquils esquiadors, no passa res, al Pirineu oriental amb 10 cm es fan veritables miracles, imagineu-vos si en precipiten 15 o 20!

Divendres el temps començarà a canviar però serà sobretot el cap de setmana quan tindrem una entrada de vents freds i de nou la neu. La meteorologia anirà tendint a més nuvolositat i temperatures baixes i primeres precipitacions dissabte i diumenge, però no massa importants. El gruix arribarà dilluns o dimarts i els dubtes estan precisament en aquests dos dies: el gruix de la precipitació es produirà dilluns 11 de desembre o dimarts 12? Segons Skipass serà dilluns, però altres models ho posposen a dimarts i algun fins i tot a dimecres 13.

Ho haurem d'anar seguint, ja que sembla que la pertorbació podria venir més carregada d'humitat i per tant més generosa i extensa en precipitacions que la de la setmana passada. Les cotes de neu varien també d'un model a l'altra, però en tots els casos estaria garantida la cota de neu per sota els 1.300 m a tot el Pirineu. Veurem com evoluciona, però el que més ens agrada de tot plegat és que coincideix amb la previsió estacional que vam avançar el passat mes de setembre. Segons aquest model, el desembre serà més generós en precipitacions que no el novembre, i més encara amb el pas de les setmanes. El Nadal pinta bé!
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial