Notícia

Font Romeu s'omple d'esquiadors sud catalans

Aquests dies el 95% de clients a Font Romeu són catalans del sud i representen un 10% del volum de negoci de la temporada

Font Romeu,club esqui solsona,les airelles,telecadira
Entrenador i alumne del Club esquí Solsona a l'entrada del telecadira Les Airelles, aquest matí a Font Romeu Autor/a: Ivan Sanz
Aquesta setmana les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord presenten una activitat frenètica. Aparcaments plens a vessar, apartaments plens, hotels a punt de penjar el cartell de complet a la porta, pistes amb una alta densitat d'esquiadors i primeres cues als remuntadors. No són grans cues, cert, però si existís un informatiu, en directe, sobre el trànsit d'esquiadors a les estacions d'esquí, és gairebé segur que la veu en off podria emetre una observació tipus "ara mateix podem veure una retenció puntual a l'entrada de tal o qual telecadira". De fet, les webcams no enganyen, i aquest fenòmen és clarament comprobable des de les webcams en directe que ofereix l'estació. Són cues en les quals gairebé només s'hi escolta parlar el català i el castellà, i així ho hem pogut comprovar aquest matí.

Fàcil d'entendre que a les cues es parli català i que així sigui, ja que només cal donar una volta per l'aparcament del peu de pistes de Les Airelles (cota 1.960 m) per veure que el 95% dels vehicles estacionats porten la E a la matrícula. Gairebé no hi ha francesos, només alguns vehicles del departament 66, el dels Pirineus Orientals -Catalunay del Nord-, que corresponen a treballadors de la mateixa estació d'esquí. Són els que precisament per aquest motiu estan aparcats a la vora dels edificis de serveis.

Un 95% de clients sud catalans

"Aquests dies la presència d'esquiadors de l'altra banda de la frontera és massiva. El 90%, o potser arriben al 95%, dels esquiadors que estan a pistes són catalans. O espanyols" ha destacat el mateix director de l'estació, Alain Luneau, quan li hem preguntat pel volum i la procedència dels esquiadors a pistes.

La presència de l'esquiador del sud aquests dies a les estacions nord-catalanes és també significativa en xifres absolutes i hi ha dades que així ho certifiquen. Segons Luneau "ahir dijous el nombre d'esquiadors a pistes va ser d'un 4.200, i avui divendres hem baixat una mica i ens hem quedat en uns 4.000".

Són xifres que conviden a la reflexió si es té en compte que, per exemple, el cap de setmana passat, el primer d'obertura a l'estació, amb prou feina se superaven els 5.000 forfets. I això, és clar, també es tradueix en una setmana de bon negoci per Font Romeu.

Segons Christian Sarran, director de l'oficina de turisme de Font Romeu, aquesta setmana és important dins la facturació de l'estació d'esquí "ja que suposa un 10%, o més, del volum total de negoci que es fa al llarg de la temporada". Amb aquestes dades, doncs, és fàcil d'entendre l'interès de les estacions d'esquí franceses, tant del Pirineu com dels Alps, per estar obertes, i que ho facin pensant, només, en el client català i espanyol.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny