Notícia

Més de 97.000 forfets expedits al Pirineu de Lleida a la setmana del macropont

Mitjana d'ocupació hotelera del 82% al Pirineu de Lleida

Audi Salomon Quest Challenge,baqueira
Imatge de la Audi Salomon Quest Challenge celebrada a Baqueira ahir dissabte. Més de 97.000 forfets expedits al Pirineu de Lleida a la setmana del macropont Autor/a: Audi Salomon Quest Challenge
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i els diferents subsectors d’allotjament turístic i les mateixes estacions d’esquí alpí fan un balanç molt positiu del comportament turístic del pont de la Puríssima al conjunt de les comarques del Pirineu de Lleida. La setmana del macropont de la Constitució i la Puríssima s’ha tancat amb la venda de 97.300 forfets i unes expectatives òptimes de cara a les pròximes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis per les previsions de l’arribada de noves precipitacions de neu en els pròxims dies. Aquesta xifra de forfets representa la segona millor dada per aquestes dates i només superada per l’any 2005 amb 115.000 forfets.
 
La mitjana d’ocupació pel pont de la Puríssima s’ha situat entre el 80 i el 85 % entre les diferents modalitats d’allotjament turístic a les zones del Pirineu de Lleida amb estacions d’esquí. La millor ocupació s’ha produït entre el 6 i el 8 de desembre quan s’ha arribat a la plena ocupació en molts establiments d’allotjament turístic situats en proximitat de les estacions d’esquí, així com també a d’altres indrets del Pirineu. La nit del dissabte els nivells d’ocupació han estat inferiors, atès que molts visitants han avançat la tornada abans del diumenge. En canvi, a la Val d’Aran el període festiu del pont de la Puríssima s’ha vist allargat un dia, per tal com molts turistes van avançar al dimarts la data d’arribada. Això també s’ha produït en d’altres zones del Pirineu però de manera menys significativa.

Pel que fa al primer tram d’aquest període vacacional, entre el 2 i el 5 de desembre, pel pont de la Constitució el percentatge d’ocupació ha estat més baix, llevat del mateix cap de setmana, atès que el públic ha concentrat la sortida pel segon pont, el de la Puríssima.

El grau d’ocupació s’ha mantingut força homogeni en el conjunt de les comarques del Pirineu lleidatà. Aquesta bona afluència de turistes ha comportat força moviment de gent pel conjunt del territori durant tots aquests dies, amb la qual cosa s’han vist afavorits tant les diferents modalitats d’allotjament turístic com ara hotels, cases de turisme rural, apartaments turístics i els càmpings a les places de bungalous com també el sector de la restauració i el comerç en general.

El pont de la Puríssima d’enguany ha tancat amb un resultat molt més favorable que el de l’any 2016, quan només va arribar a assolir un 65 % de mitjana d’ocupació. Els festius que coincideixen amb un cap de setmana anterior o posterior tenen una millor resposta i una major concentració de visitants, tal com ha succeït enguany amb el dia de la Puríssima el divendres. L’any passat, en què els dies festius es van escaure en dimarts i dijous, no van acabar de generar una major ocupació turística i el públic es va concentrar bàsicament de cara al cap de setmana per gaudir de l’esquí.

L’ocupació per sectors

Per sectors, l’ocupació hotelera ha estat al voltant del 80 % de mitjana entre el 6 i el 10 de desembre, arribant a fregar la plena ocupació entre el 6 i 8 de desembre a diferents zones del Pirineu de Lleida. El turisme rural, amb un comportament molt homogeni en el conjunt de la demarcació, ha tingut en aquests 5 dies una mitjana d’ocupació que s’ha situat entre el 90 i el 95 %. Quant als càmpings, les places de bungalous de la zona del Pirineu s’han situat en una mitjana d’ocupació al voltant del 95 % durant tot el llarg pont.

Al marge dels establiments d’allotjament turístic reglat, les segones residències han tingut força activitat en aquesta setmana de macropont.

Totes les estacions d’alpí obertes i les de nòrdic, per a usos turístics

El  pont de la Puríssima ha permès a milers d’esquiadors encetar la nova temporada d’esquí 2017/2018 al Pirineu de Lleida, malgrat que l’estació de Baqueira Beret, a la Val d’Aran, ja va iniciar la nova campanya el 18 de novembre gràcies a la gran quantitat de neu acumulada, que va permetre avançar l’obertura de les pistes.

Durant el pont de la Constitució i la Puríssima que van del 2 de desembre fins avui diumenge dia 10, les estacions d’esquí alpí del Pirineu de Lleida han venut 97.300  forfets. Aquesta és una xifra provisional, en espera que els diferents centres d’hivern del Pirineu lleidatà tanquin les xifres definitives d’aquest període. D’aquest nombre de forfets el 72 % corresponen a l’estació de Baqueira Beret i la resta al conjunt d’estacions d’esquí alpí del Pirineu lleidatà. Les estacions de nòrdic han estat obertes per a usos turístics llevat la mixta de Tavascan que ha tingut obertes les dues modalitats. Aquesta xifra de forfets supera en un 9 %  el nombre de forfets venuts per aquestes dates l’any 2016 que van ser  88.500  i representa la millor dada per aquest pont i només superada l’any 2005, quan es van vendre 115.000 forfets.

Totes les estacions d’esquí alpí del Pirineu de Lleida han restat obertes al públic durant aquesta setmana, amb diferents gruixos de neu i quilòmetres de pistes. El complex de Baqueira Beret, que va inaugurar la temporada el 18 de novembre, ha disposat d’una magnífica oferta de neu amb 140 km de pistes obertes, cosa que ha estat un veritable reclam i va animar les reserves. Per la seva banda, les estacions de Port Ainé i Espot Esquí van encetar la temporada el divendres 1 de desembre. Durant aquests dies festius han posat a disposició dels esquiadors un 40 % de les pistes, cosa que representa més de 10 km esquiables tant a Port Ainé com a Espot Esquí. Per la seva banda, el centre de Boí Taüll Resort, a l’Alta Ribagorça, també va començar la temporada l’1 de desembre i ha pogut oferir fins a 8 km de pistes. El resort de l’estació també ha tingut una mitjana d’ocupació d’entre el 80 i el 85 % durant aquests dies de pont, i va arribar a la plena ocupació el divendres 8 de novembre. També el centre de Tavascan ha pogut encetar la campanya el dia 6 de desembre, amb totes les instal·lacions de nòrdic obertes i de forma parcial les d’alpí. Finalment, el complex de Port del Comte va encetar la temporada el dissabte dia 2 de cara al cap de setmana. Posteriorment va tancar el dilluns i dimarts i va tornar a obrir de forma parcial el dia 6 pel pont de la Puríssima.

Els centres d’esquí nòrdic també han pogut encetar la temporada el proppassat dimecres 6 de desembre, llevat de Tuixent, que no ha pogut obrir de moment per falta de neu. Les estacions de Lles de Cerdanya, Aransa, Sant Joan de l’Erm i Virós-Vallferrera han iniciat la campanya el 6 de desembre per a usos turístics i lúdics.

Activitats diverses a més de la neu

A més de les activitats relacionades amb la neu, també s’ha generat un bon nombre de desplaçaments dels turistes que en aquesta època de l’any visiten les comarques lleidatanes per gaudir d'uns dies de descans, en contacte amb la natura, tot descobrint la gran oferta relacionada amb el patrimoni cultural dispers per tots els racons de la nostra geografia, practicant el turisme actiu, fent rutes turístiques, assaborint els millors plats de la cuina de Lleida i participant en les jornades i les propostes gastronòmiques que tenen lloc aquestes dates tant a les comarques del Pirineu i la Plana com a la mateixa ciutat de Lleida.

També han estat moltes les poblacions que han acollit una gran varietat d’activitats, com ara fires i mercats de temàtiques diverses, tant a les comarques de la Plana com a les del Pirineu de Lleida. Algunes d’aquestes activitats han estat relacionades amb la DOP Oli Les Garrigues, com en el cas de la Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba i la celebració de la XXIII Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que es perllongaran fins al 17 de desembre.

Val a dir que molts visitants també han aprofitat aquests dies per fer la compra per a tot l’any de l’oli d’oliva verge extra a les diferents cooperatives, agrobotigues i molins d’oli de les Garrigues i d’altres comarques productores d’aquest preuat producte.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny