Notícia

Grandvalira: 60.000 esquiadors! Mitjana de 12.000 esquiadors/dia a la setmana dels ponts

Grandvalira tanca el Pont de la Puríssima amb la visita de prop de 60.000 esquiadors

grandvalira,monument aliga,pista aliga
Grandvalira tanca el Pont de la Puríssima amb la visita de prop de 60.000 esquiadors Autor/a: Grandvalira
Grandvalira clou el Pont de la Puríssima amb la visita de prop de 60.000 esquiadors. Al llarg de 5 dies (del 6 al 10 de desembre), l’estació andorrana ha registrat una mitjana de 12.000 esquiadors per dia, sent divendres 7 el dia de màxima afluència a pistes. La mitjana d’esquiadors per jornada ha incrementat respecte el Pont de l’any passat que va ser de 8.000 esquiadors malgrat que en la campanya anterior el període comptabilitzat d’entrada de clients va ser de 9 dies. 

Els equips tècnics han treballat de forma intensa per oferir les millors condicions possibles en la primera gran cita de neu de la temporada. Així, l’equip de canons ha aprofitat l’onada de fred que ha enllaçat al voltant de 10 dies consecutius de baixes temperatures per mantenir a ple rendiment i gairebé sense treva la producció de neu de cultiu. Al seu torn, els equips de màquines han acumulat fins a un total de 2.300 hores de trepitjat, una xifra superior a campanyes anteriors per aquestes dates. 

Gràcies a aquestes tasques i moltes més, Grandvalira ha mantingut oberts els 6 sectors de l’estació amb Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp connectats,  i Soldeu, El Tarter i Canillo també enllaçats. Malgrat els esforços per part dels equips de terreny, la connexió de Grau Roig amb Soldeu no ha estat habilitada durant aquests dies de Pont. El domini andorrà ha ofert al llarg d’aquestes dates al voltant de 100 km esquiables amb una cota de neu d’entre 30 i 70 cm, però amb unes condicions irregulars. Durant el Pont també han arrencat dos dels tres snowparks amb obertura parcial com són l’Snowpark El Tarter i el Sunset Park Peretol.  També durant els dies de Pont, Grandvalira va posar a disposició dels clients un servei de bus gratuït d’enllaç entre els diferents sectors.

Tant l’Escola d’Esquí i Snowboard com les Activitats d’Aventura han cobert expectatives i han registrat resultats superiors al Pont de la Puríssima de l’any passat. 

Durant la primera gran cita de la temporada de neu, Grandvalira ha rebut esquiadors que provenien dels mercats de proximitat, Catalunya i Sud de França així com de Madrid, País Basc i València. 
 
EL PONT DE LA PURÍSSIMA EN XIFRES

60.000 són els esquiadors que han visitat Grandvalira durant el Pont
12.000 és la xifra d’esquiadors de mitjana per dia que ha rebut l’estació més gran del sud d’Europa
4.000 esquiadors més de mitjana al dia ha rebut El Domini de la Neu en relació al Pont de l’any passat
2.300 són les hores acumulades de treball de trepitjat de màquines, una xifra superior a altres anys

PREVISIÓ SETMANAL (12 al 17 de desembre)

Grandvalira
treballa de forma continuada per poder habilitar la connexió per pista entre els sectors Grau Roig i Soldeu. Les precipitacions en forma de neu previstes per avui i al llarg dels propers dies faran viable l’enllaç en les properes hores/dies segons apunten els tècnics de l’estació. 

A partir d’aquestes nevades, els tècnics també estimen poder ampliar progressivament el número de pistes i, per tant, d’extensió esquiable al llarg de la setmana.

Pel que fa als parks, l’Snowpark El Tarter compta amb una línia d’iniciació amb 7 mòduls i té per objectiu anar ampliant si les condicions de la meteorologia ho permeten. De la seva part, el Sunset Park Peretol obre de dimarts a diumenge de les 15h a les 21h amb dues línies de mòduls i l’Street Plaza amb una loma de 4 mòduls multifunbox i big piramide.

Els serveis d’Escola d’Esquí i Snowboard i tots els punts de restauració ja estan operatius al 100% i bona part de les activitats d’aventura ja estan en funcionament.

Cal destacar que el pròxim dissabte 16 de desembre L’Abarset (sector El Tarter) rebrà una nova sessió d’après-ski a càrrec de l’artista convidat, Uner. De la seva part, la terrassa solàrium de l’Iglú Hotel (sector Grau Roig) comptarà amb sessió de dj amb estil house tant dissabte com diumenge des de les 13h fins a les 15:30h.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots