Notícia

Cincs estacions de nòrdic obertes: Aransa, Beret, Lles i Naturlàndia s'afegeixen a Tavascan

Les estacions d'esquí de fons se sumen de forma progressiva a la temporada de neu 2017-18

lles de cerdanya,nordic,esqui de fons
Una imatge de l'estació d'esquí nòrdic de Lles d'aquesta setmana Autor/a: Lles estació d\'esquí i muntanya

Que els inicis de l'esquí de fons mai són fàcils al Pirineu és una realitat que tothom sap i que, massa sovint, es repeteix a cada temporada de neu. Cert que l'hivern passat va ser molt positiu per a gairebé totes les estacions, en especial per a Tuixent la Vansa o Guils-Fontanera. En qualsevol cas, en general, l'esquí de fons a Catalunya va gaudir d'un molt bona temporada a gairebé totes les estacions.

Aquest any la campanya no ha començat tant d'hora, però el cas és que les coses sembla que poc a poc van millorant des d'aquesta setmana. Més estacions d'esquí de fons, entre les quals dues de les tres cerdanes, es van sumant de forma progressiva a la temporada de neu 2017-18 pel que fa a la pràctica de la modalitat nòrdica. Cal senyalar que, alternativament, totes les estacions de nòrdic tenen els edificis de serveis oberts i activitats com les raquetes de neu disponibles.

Lles de Cerdanya i Aransa ja ofereixen des d'avui dissabte circuits marcats per a l'esquí de fons, amb 16 i 20 quilòmetres traçats respectivament i gruixos de neu que van dels 15 als 30 cm de neu qualitat pols, segons el comunicat de neu de Tot-Nòrdic. D'aquesta manera s'afegeixen als 14 quilòmetres de circuits d'esquí de fons que ja es van obrir la setmana passada a Tavascan i als circuits de fons de Beret, també oberts des d'aquesta setmana, tot i que en el cas de l'aranesa no s'especifica ni els gruixos ni els quilòmetres.

També cal esmentar l'andorrana Naturlàndia, coneguda també com a camp de La Rabassa, que ha obert portes aquest cap de setmana amb gruixos de neu de 15 cm a cota baixa i 30 cm a cota alta i fins a 15 km de pistes de circuits marcats per a l'esquí de fons.

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial