Notícia

Les estacions d’esquí lleidatanes podrien vendre al voltant d’uns 250.000 forfets entre Nadal i Reis

La mitjana d'ocupació al Pirineu de Lleida se situarà en el 75%, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

La mitjana d'ocupació al Pirineu de Lleida se situarà en el 75%. Imatge d'arxiu de l'Hotel Port Ainé.
La mitjana d'ocupació al Pirineu de Lleida se situarà en el 75%. Imatge d'arxiu de l'Hotel Port Ainé. Autor/a: Skipallars
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un comportament turístic òptim al Pirineu de Lleida per aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, que podria situar-se en una mitjana d’ocupació del 75 % a partir del dia de Sant Esteve i fins al diumenge 7 de gener.


La millor ocupació es produirà de cara a la celebració del Cap d’Any, entre el 30 de desembre i el 2 de gener, quan s’arribarà a fregar la plena ocupació a la major part dels establiments d’allotjament turístic del Pirineu. Des de Sant Esteve fins al 29 de desembre l’ocupació també serà molt bona. Des de Sant Esteve fins al 29 de desembre l’ocupació també serà bona, mentre que la setmana de Reis, del 3 al 7 de gener, el nivell d’ocupació serà inferior. El Patronat estima que durant aquestes festes de Nadal més de 100.000 turistes visitaran les comarques de Lleida i s’hi duran a terme unes 250.000 pernoctacions, principalment  a causa de les bones condicions que en termes generals ofereixen els diferents centres d’hivern del Pirineu. Les estacions d’esquí podrien vendre al voltant d’uns 250.000 forfets. Cal recordar que l’inici d’aquesta temporada d’esquí està resultant força positiu. La campanya es va poder encetar el 18 de novembre i pel pont de la Puríssima es va assolir una ocupació mitjana d’entre el 80 i el 85 % i es van vendre 97.000 forfets, la segona millor dada registrada per aquest període festiu.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que durant el període de 13 dies compresos entre el dimarts 26 de desembre, festivitat de Sant Esteve, i el diumenge 7 de gener de 2018, l’endemà del dia de Reis, la mitjana d'ocupació turística a les comarques del Pirineu lleidatà oscil·larà al voltant del 75 %. La millor ocupació es produirà la setmana de Nadal fins a Cap d’Any amb dos períodes ben diferenciats. D’una banda, del 26 al 29 de desembre l’ocupació se situarà entre el 65 i el 80 % d’acord amb les diferents tipologies d’allotjament turístic. En concret, els hotels preveuen per a aquests dies tenir una ocupació al voltant del 65 %, el turisme rural rondarà el 80 % al conjunt de la demarcació i les places de bungalous als càmpings estaran al voltant del 60 %.  De cara a la festa de Cap d’Any i a partir del 30 de desembre i fins al 2 de gener és quan s’arribarà a la plena ocupació en bona part dels establiments del Pirineu, principalment els situats en proximitat de les estacions d’esquí en les diferents modalitats d’allotjament de les zones turístiques de la demarcació de Lleida.

A partir del 3 de gener i fins al diumenge dia 7, de cara a la festivitat de Reis, es preveu que el nivell d’ocupació en general sigui més baix i actualment, d’acord amb les reserves, es podria situar entre el 40 i el 75 % segons les diferents modalitats d’allotjament i les diferents zones turístiques, si bé la climatologia fa esperar que en els pròxims dies el nivell de reserves s’animi. 

Previsió de rebre més de 100.000 turistes i 250.000 pernoctacions

Durant aquest període de 13 dies festius el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que visitaran les comarques de Lleida més de 100.000 turistes, que faran unes 250.000 pernoctacions entre hotels, turisme rural, apartaments i els càmpings que resten oberts al públic a l’hivern amb oferta de bungalous, tot i que també hi ha demanda per aquestes dates en les places d’acampada i caravanes. El nombre de segones residències no és quantificat i per aquestes dates també tindran una ocupació força alta. Així mateix, el Patronat calcula que el conjunt de les 11 estacions d’esquí vendran durant aquestes festes de Nadal al voltant dels 250.000 forfets.

Els turistes que es desplacen en aquest període a les comarques del Pirineu de Lleida ho fan atrets majoritàriament per l'esquí i les activitats relacionades amb la neu, si bé és cert que cada vegada són més els que també opten per passar uns dies de vacances en un entorn paisatgístic únic tot gaudint de la natura, la muntanya i l'entorn rural, a més del turisme cultural i la gastronomia tant a les comarques del Pirineu com en el conjunt de les Terres de Lleida.

Molt bona oferta de neu

Les bones condicions que ofereixen els diferents centres d’hivern del Pirineu de Lleida es reflecteixen en la quantitat de neu acumulada i en el fet que tenen un alt percentatge de pistes obertes al públic. A data d’avui l’estació d’esquí de Baqueira Beret disposa de totes les pistes obertes amb gruixos que oscil·len entre els 85 i els 140 cm de neu pols; Boí Taüll Resort té 35 pistes obertes de 45 i disposa de fins a 75 cm de neu pols i espera poder obrir totes les pistes de cara a les festes de Nadal; Espot Esquí té obertes 13 pistes de 22 amb gruixos que oscil·len entre els 35 i els 65 cm de neu pols; Port Ainé ofereix 16 pistes obertes d’un total de 25 amb gruixos que van dels 35 als 65 cm de neu pols; Port del Comte disposa de 18 pistes obertes d’un total de 37, i finalment Tavascan té totes les seves instal·lacions obertes amb gruixos que van dels 40 als 50 cm de neu pols.

Pel que fa a les estacions de nòrdic, la d’Aransa té 27 km de circuits oberts amb un gruix de neu pols que oscil·la entre els 25 i els 45 cm; Lles de Cerdanya té 28 km de circuits marcats amb gruixos que van dels 25 als 45 cm; Tuixent-la Vansa disposa de 10 km de recorreguts oberts amb gruixos de neu que oscil·len entre els 10 i els 30 cm; Sant Joan de l’Erm amb 12 km de circuits marcats i gruixos entre els 20 i els 35 cm, i, finalment, l’estació de Virós Vallferrera té previst obrir a partir del 28 de desembre només per a usos turístics.

Activitats diverses per celebrar aquestes festes

Tant els afeccionats a l'esquí com els qui no han esquiat mai, però que troben a la muntanya una àmplia oferta d'oci i una opció d'esbarjo més per passar uns dies de vacances, descobriran per aquestes dates un programa amplíssim d'activitats per a tots els gustos i edats relacionades amb la neu, com ara els trineus arrossegats per gossos, heliesquí, senderisme amb raquetes, patinatge sobre gel, solàrium i motos de neu, entre d'altres especialitats, a més de tot un seguit d'actes de caire lúdic, cultural, gastronòmic i festes tradicionals que se celebren a diferents pobles de les comarques de Lleida.

Les mateixes estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han organitzat diverses activitats per celebrar la festivitat de Nadal, la nit de Cap d'Any i l’arribada dels Reis. El 24 de desembre Baqueira Beret rebrà la visita del Pare Noel a Beret i a Baqueira amb un trineu tirat per gossos. El diumenge 31 serà el torn de la popular baixada de torxes a les 19.30 h amb el posterior Vin Cau i el castell de focs artificials, seguits del començament de la festa de Cap d'Any a les discoteques, pubs i restaurants de la vall.

El dilluns 1 de gener se celebrarà un concert d'Any Nou a l'església de Baqueira, "Comença l'any amb Mozart". El divendres dia 5 tindrà lloc la cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags, amb xocolatada i coca per a tots els assistents. 

Per la seva banda, el centre de Boí Taüll Resort ha organitzat també la visita del Pare Noel a les pistes de l’estació i al Resort pel dia 24 de desembre, i el 31 de desembre la festa de Cap d’Any. Per al dia 2 de gener hi ha programada una baixada de torxes enceses i un seguit d’activitats previstes per al 3 i 4 de gener, per cloure el dia 5 de gener amb una xocolatada amb motiu de la visita a l’estació dels Reis Mags.

Els complexos d’Espot Esquí, Port Ainé i Port del Comte han programat activitats per al dia de Reis. A Port Ainé, per al 4 de gener, i a Espot Esquí el 5 de gener, s’ha organitzat l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. A més, Port del Comte també durà a terme el dia 5 una baixada de torxes per acompanyar la festa de recepció dels Reis d’Orient. També el dia 4 de gener l’Ajuntament de Rialp organitza la fira Rialp Aprèski, una jornada d’activitats de tarda que consistiran en tallers i xerrades al voltant del món de l’esquí,  projecció de vídeos  d’esquí extrem, parc lúdic per a infants amb concurs de ninots de neu, tubing amb neu i taulells explicatius de les activitats de clubs i escoles d’esquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny