Notícia

Així va anar el VIII Memorial Albert Pardo disputat a l'estadi Roc Blanc de La Molina

Hi han participat equips espanyols, andorrans, francesos, italians i suïssos.

roc blanc,la molina,memorial Albert Pardo
Així estava l'estadi Roc Blanc ahir dijous Autor/a: Diaridelaneu.cat
Els dies 27 i 28 de desembre s'han diputat a La Molina dues proves d'eslàlom FIS en què han participat esquiadors de 6 federacions. En la categoria femenina Núria Pau ha aconseguit la victòria en les dues carreres. En la categoria masculina, Alex Puente va pujar al més alt del podi el dimecres, i Luca John ho ha fet aquest dijous.


Dimecres i dijous 27 i 28 de desembre s'ha disputat a La Molina la vuitena edició del Memorial Albert Pardo, competició inclosa dins el calendari FIS, i organitzada per la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i l'estació de La Molina. La competició s'ha realitzat a la pista Roc Blanc, en dos dies marcats per una meteorologia plenament hivernal, amb nevades durant el dia 27, que no van impedir la realització de la cursa gràcies a la bona feina de l'organització.

S'han realitzat dues proves FIS d'eslàlom masculines i femenines en què han participat les categories U30, U21 i U18 i cal destacar els sis podis dels esportistes de clubs catalans i aranesos, i només un podi andorrà i francès.

En la categoria femenina, Núria Pau, esportista de la RFEDI i de la Molina Club d'Esports (LMCE), ha estat la gran vencedora de la competició, després d'imposar en les dues carreres disputades. En el primer eslàlom, l'han acompanyat al podi Mirentxu Miquel (2n), del CAEI, i la també esportista RFEDI Júlia Bargalló (3r), del CAEI. En la segona prova, disputada aquest dijous, Júlia Bargalló ha quedat en 2a posició seguida per la francesa Camille Alvarez (3a).

En la categoria masculina, a la prova disputada el dimecres, van ocupar les dues primeres posicions dels esportistes RFEDI, Alex Puente (1r), del CAEI, i Ricard Ortega (2n), de la Molina Club d'Esports, seguits per Axel Esteve ( 3r), del club andorrà ECOA. En l'última cursa, disputada aquest dijous, el guanyador ha estat Luca John, de LMCE. L'han acompanyat al podi Juan del Camp (2n), del club Euro-Ski i Aingeru Garay (3r), del CAEI, tots dos esportistes de l'equip d'esquí alpí RFEDI.

Després de la competició, Núria Pau ha reconegut que la nevada va complicar una mica les condicions de carrera. "Dimecres no vaig tenir bones sensacions, tot i així la segona mànega em va anar bé i em va permetre guanyar. Aquest dijous m'he adaptat millor a la situació i he esquiat millor, així que estic contenta".
Alex Puente, per la seva banda, ha explicat que "la cursa em va anar bé, vaig fer dues mànegues intel·ligents en una pista en general difícil per a tots. Una victòria sempre és important així que estic content".
I finalment, Juan del Campo, ha reconegut que han estat "dos dies de carrera complicats, amb molta neu, condicions de cursa a les que no estem acostumats". "En aquesta segona cursa m'ha anat millor, amb millors sensacions, així que estic content", ha comentat.

El Memorial Albert Pardo se celebra habitualment a l'estadi FIS Roc Blanc, homologat des de 2006. El Memorial Albert Pardo suposa l'obertura oficial de les competicions de la temporada.

L'estadi Roc Blanc (FIS)

L'estadi FIS Roc Blanc s'ubica al vessant nord, en un pendent ombrívol i protegit pel bosc de pi negre, fet que li garanteix una qualitat de neu excel·lent al llarg de tota la temporada. La cota de sortida és a 2.050 m., tot i que habitualment la sortida de curses es fa uns metres més avall. La cota inferior és a 1.750 m. Té una longitud de 905 metres i un desnivell de 306 metres i la qualificació per dificultat és de pista vermella.
Va rebre la homologació per la FIS la temporada 2005-06. Per assegurar la seva esquiabilitat està innivat amb canons d'alta pressió.

CLASSIFICACIONS

VIII Memorial Albert Pardo a La Molina


Primer eslàlom masculí
1. Alex Puente (Esp)
2. Ricard Ortega (Esp)
3. Axel Esteve (And)

Segon eslàlom masculí
1. Luca John (Esp)
2. Juan Del Campo (Esp)
3. Aingeru Garay (Esp)

Primer eslàlom femení
1. Núria Pau (Esp)
2. Mirentxu Miquel (Esp)
3. Júlia Bargalló (Esp)

Segon eslàlom femení
1. Núria Pau (Esp)
2. Júlia Bargalló (Esp)
3. Camille Álvarez (Fra)

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny