Notícia

Previsió de nevades importants per al Pirineu Oriental per al 7 de gener

Les estacions més beneficiades seran Cambre d'Aze, Formigueres, Les Angles i Vallter 2000, amb gruixos propers als 50 cm en les cotes 1.900

skipass,previsio
Model de gruix de neu acumulat per al Pirineu per al 8 de gener Autor/a: Captura de pantalla
Panorama meteorològic molt interessant per als als primers dies de l'any. De moment tant dilluns, com dimarts i dimecres hi haurà nevades febles (entre 5 i 10 cm) al vessant nord del Pirineu, però que a més ho seran en cotes altes, cap als 2.000 m. Dijous i divendres poden continuar les nevades, també febles, però la situació canviarà, i molt a partir de dissabte 6 de gener, dia de Reis, amb precipitacions que segons el model dels companys d'Skipass seran generoses. Les precipitacions de neu seran especialment abundants al Pirineu Oriental, i en aquest cas ho serà tant al vessant sud com el nord, amb especial incidència als massissos del Canigó, Madres i Capçalera del Ter.

Ara bé, queden dies i la probabilitat d'encert pot continuar sent la mateixa o bé modificar-se, per a millorar o empitjorar la previsió de precipitació, a cada dia que s'avança en el calendari. Per tant, caldrà seguir-ho amb atenció. No oblidem que són models que es basen en dades reals aplicades a un escenari de probabilitats.

Cambre d'Aze, Formigueres, Les Angles i Vallter 2000, les que n'haurien de sortir més beneficiades

En qualsevol cas, si el model de previsió es compleix tal com és ara, les estacions de munatnya més beneficiades en gruix de neu seran Cambre d'Aze, Formigueres, Les Angles i Vallter 2000, amb gruixos propers als 50 cm en les cotes 1.900 i de fins a 80 cm en cotes superiors als 2.500 m. Seguirem amb atenció el model de previsió.

Avís d'encert i probabilitats

Aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses. El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per  Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny