Notícia

Així acomiada Baqueira les vacances de Nadal: 150.000 esquiadors i apropant-se als 2 m de neu

El 30 de desembre es van registrar al voltant de 21.000 esquiadors a les pistes

baqueira,baixada,torxes
Una imatge de la baixada de torxes de Baqueira celebrada en aquestes vacances de Nadal Autor/a: Baqueira
Prop de 150.000 esquiadors han gaudit de l'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu entre el 25 de desembre i el diumenge 7 de gener. La meteorologia ha estat canviant, però la totalitat de quilòmetres esquiables i remuntadors han estat disponibles la majoria de dies de les vacances nadalenques.

Des de nevades espectaculars just abans de finalitzar l'any fins a temperatures suaus la setmana de reis, nadal sempre presenta una meteorologia canviant. L'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu ha estat oberta tots els dies de les vacances amb una mitjana de 130 km esquiables i pràcticament tots els remuntadors en funcionament. Actualment els gruixos de neu van dels 125 als 180 cm de neu. Això ha permès que els prop de 150.000 esquiadors que han visitat l'estació entre el 25 de desembre i el 7 de gener es repartissin de manera fluïda per l'àrea esquiable oberta de 2166 Ha. De Baqueira, Beret i Bonaigua.

El dia amb més afluència a l'estació va ser el 30 de desembre que es van registrar al voltant de 21.000 esquiadors a les pistes. També han estat oberts durant les dues setmanes de vacances el circuit gratuït de 7 km d'esquí de fons de Beret. L'snowpark va estar uns dies de reconstrucció després de les fortes nevades dels dies 27 i 28 de desembre.

Durant la setmana del 25 de desembre es va posar en marxa el Funpark, un recorregut per a nens a la zona de Clot Der Os de Beret en la que hi ha elements per divertir al llarg d'un traçat en què també hi ha disposats reproduccions d'animals típics de la zona repartits entre arbres i peralts d'aquesta atracció.

Han estat dues setmanes en què les activitats nadalenques han despertat l'interès dels esquiadors. L'arribada del Pare Noel i especialment la baixada de torxes de cap d'any amb més de 400 participants o la Cavalcada de Reis Mags que va ser un autèntic èxit de per la seva espectacularitat i la gran quantitat de gent congregada a la cota 1.500.

Pel que fa a la restauració, els locals temàtics com el Refugi Sant Miquel, el 5J Grill Baqueira i el Moët Winter Lounge han estat plens de gom a gom. Destaca d'altra banda el bon funcionament de la nova Cafeteria Bosque a Baqueira 1800 que amb la seva gran amplitud ha permès aixoplugar a multitud d'esquiadors els dies de fortes nevades alhora que aprofitaven per dinar al self service o prendre un cafè.

AGENDA

World Snow Day Baqueira Beret

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Neu (World Snow Day promogut per la FIS), Baqueira Beret ofereix una promoció molt especial per a tot el que vulgui iniciar-se en l'esquí alpí.
A l'àrea de Beret, i només per a persones que no s'hagin posat mai uns esquís, dos caps de setmana de gener de 2018: a triar entre el 13 i 14 o el 20 i 21.

Per debutants, adults i nens. Promoció només a l'àrea de Beret que inclou:

-Classes d'esquí amb Era Escòla, en grups de 8-10 persones, 2 dies de 11.00 a 13.00h.
-Lloguer de material, 2 dies (esquís, bastons i botes).
-Dinar a pistes, 2 dies.
-El primer dia les classes s'imparteixen al pla de Beret i la cinta de debutants, el segon dia inclou el forfet per poder accedir als remuntadors de debutants, si el professor ho considera, i el nivell del grup ho requereix.
Import total - 82 euros.
Si s'és esquiador i s'inscriu a un amic a aquesta promoció tan especial, el forfet d'un dia serà també a un preu molt especial: 25,75 €
Informació i reserves: carme.aliu@baqueira.es / 973.639.044

III TROFEU MÀSTERS AC-HOTELS CAEI Màsters

El 13 i 14/1 es disputarà la primera cursa de la temporada del circuit Copa d'Espanya de Màsters del calendari Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI) i organitzada pel CAEI destinada a esquiadors de més de 30 anys. Un Gegant el dissabte i un Eslàlom diumenge per a corredors veterans amb llicència o també per a aquells sense llicència i de categoria OPEN. Hi haurà village amb animacions en meta gentilesa d'AC Hotels. Per apuntar-se: inscripciones@caei.es / 973.642.057

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny