Notícia

Continua sense èxit la recerca d'un esquiador desaparegut a prop de Formiguera

La recerca per trobar l'esquiador s'ha reiniciat avui. Era experimentat i anava correctament equipat.

La recerca s'està fent amb suport de l'helicòpter Dragon 66 del departament dels Pirineus Orientals. Imatge d'arxiu.
La recerca s'està fent amb suport de l'helicòpter Dragon 66 del departament dels Pirineus Orientals. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diari de la neu
Aquest dilluns de matinada s'ha reiniciat la recerca d'un esquiador de muntanya extraviat a prop de l'estació d'esquí de Formiguera (www.formigueres.fr), al Capcir. Els grups de recerca de muntanya CRS, ajudats per l'helicòpter Dragon 66 i els PGHM de Ossèja i Savignac-LesOrmeaux han reprès la recerca per intentar trobar l'esquiador de travessa desaparegut des del dissabte quan intentava fer el cim de Mortiers equipat amb esquís de muntanya. L'itinerari des de Formiguera fins al Pic de Mortiers (2605 m) és una ruta força habitual pels practicants d'skimo en aquest sector del Capcir, al límit entre la Catalunya del Nord i el departament de l'Arieja, ja dins Occitània.

Segons informa el diari L'Independant es tracta d'un esquiador experimentat, de 60 anys, que anava ben equipat i tenia un bon coneixement de la zona. Disposava d'un dispositiu per facilitar la recerca en cas de ser víctima d'una allau.

L'alerta per la seva desaparició es va donar aquest dissabte a les 13:30 hores per part d'un company que feia la ruta amb ell. Els dos esquiadors, experimentats en alpinisme, havien iniciat la sortida en bones condicions meteorològiques, amb l'objectiu d'assolir el cim de Mortiers (2.605 m), a prop de l'estació d'esquí de Formiguera. Quan els dos alpinistes ja es disposaven a iniciar el descens sense les pells de foques, sembla que una ràfega de vent va fer caure per un pendent l'esquí d'un d'ells. Per tal de recuperar-lo l'home es va equipar amb uns grampons per anar a buscar l'esquí. A partir d'aquí, el seu company de sortida ja no el va tornar a veure.

La recerca s'ha suspès a les 17.20 minuts i es reiniciarà demà dimarts amb les primeres llums del dia

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny