Notícia

Balanç rodó a Vallnord per acomiadar les vacances de Nadal: 110.000 esquiadors

Els dominis de les Valls del Nord clausuren les festes de la millor manera, amb fins a 50 centímetres de neu nova

llevaneus,arcalis
Llevaneus treballant a fons ahir diumenge per deixar neta la carretera d'accès a Arcalís Autor/a: Arcalis Vallnord
Les dues estacions de les Valls del Nord han estat el destí de més de  110.000 persones al llarg de les vacances nadalenques, compreses entre els dies 23 de desembre de 2017 i el 7 de gener de 2018. Les intenses nevades de la darrera setmana de l’any han fet que milers d’esquiadors hagin acomiadat el 2017 i rebut el 2018 amb les pistes d’esquí d’Arinsal, de Pal i d’Ordino Arcalís en les millors condicions i amb un alt percentatge d’obertura. Amb tot, l’usuari torna a casa satisfet pels dies a Vallnord i deixa nivells d’afluència similars a la darrera temporada i una xifra de despesa que va en ascens. Els dominis de les Valls del Nord clausuren les festes de la millor manera, amb fins a 50 centímetres de neu nova i la previsió que les nevades continuïn les hores vinents.


En el transcurs de les festes nadalenques la tradició de passar els darrers dies de l’any a la neu s’ha vist incentivada per noves capes blanques arran de nevades intenses al llarg de les vacances, la qual cosa ha deixat molt bon regust en el client i fa que Vallnord afronti amb optimisme les setmanes vinents, amb gruixos de neu acumulada molt per sobre dels 100 centímetres. Vallnord-Pal-Arinsal i Vallnord-Arcalís han tancat aquest diumenge amb més de 50 centímetres de neu nova gràcies a les nevades de les darreres hores i esperen que aquests nivells segueixin en augment, ja que la previsió meteorològica augura més precipitacions. D’aquesta manera, els dominis de Vallnord enceten el període de competicions amb condicions molt positives.
 
Les estacions de la Massana engeguen amb força el 2018 després de tornar a millorar les dades d’una temporada a l’altra: un 15,5% més de visitants han passat pels dominis de Pal i d’Arinsal durant aquestes festes, davant de les 74.000 persones que el Nadal anterior ja van optar per gaudir de l’esquí, la restauració i de les activitats de neu a la parròquia de la Massana. Així, un cop acabades les festes i havent acollit més de 86.000 persones la darrera setmana de desembre del 2017 i la primera de gener del 2018, VVallnord-Pal-Arinsal reprèn la marxa amb gruixos de neu renovats i situats ara per sobre dels 100 centímetres, amb la previsió de mantenir al 100% les seves instal·lacions i pistes d’esquí obertes i de mantenir un ritme de facturació similar al de la darrera temporada, amb el nou edifici del Coll de la Botella com a punt de trobada cabdal per a l’usuari.
 
Vallnord-Arcalís, per la seva banda, també manté la tendència a l’alça. Després d’una Puríssima de rècord i també beneficiada per un bon tou de neu nova que ha permès mantenir les cotes entre els 60 i els 120 centímetres el transcurs del Nadal, l’estació ha acollit un total de 24.000 persones, una xifra similar al de la darrera temporada malgrat una meteorologia poc favorable durant bona part de les vacances. En suma, durant el període de Nadal, cap d’any i Reis, l’estació ordinenca ha augmentat la seva  facturació en un 18% fruit dels serveis de qualitat proporcionats a l’esquiador, com ara la restauració o les escoles d’esquí, com demostra l’augment de la seva despesa a l’estació. Amb tot, Arcalís continua proporcionant tant pistes d’esquí com zones freeride amb acumulacions de neu que arriben a superar els 135 centímetres i que, amb les nevades de les darreres hores, s’han vist renovades per 50 centímetres de neu.
 
Les nevades d’aquest cap de setmana apropen Vallnord a la garantia d’oferir una qualitat de pistes excel·lent de cara a les pròximes setmanes, en què s’apropen cites importants. La de major rellevància, per la seva transcendència internacional, tindrà lloc el cap de setmana del 27 i 28 de gener, amb la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Font Blanca (ISMF World Cup).
Una vegada més, Vallnord-Arcalís engegarà la gran cita amb la Individual Race perquè, el diumenge, Vallnord-Pal-Arinsal la clausuri tot acollint la Vertical Race, que tindrà lloc a la pista de les Marrades d’Arinsal.
Abans, els dies 20 i 21 de gener, també a Arinsal, torna la competició Free Smoking, la trobada per als millors freeskiers i snowboarders. El mes finalitzarà amb la trobada per excel·lència de l’esquí alpí amb el Trofeu Borrufa, competició històrica de 26 anys en què infants i joves d’arreu del món lluitaran per situar-se ells i els seus equips nacionals al capdavant de les disciplines supergegant, eslàlom, gegant i combinada a les pistes d’esquí d’Arcalís.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny