Notícia

Baqueira demana permís a l'Ajuntament de l'Alt Àneu per a la instal·lació de dos telecadires

La petició forma part del pla de creixement de La Peülla al Pallars Sobirà

la peülla,vall d\'aneu,baqueira,baqueira-beret
Imatge del sector de La Peülla, a les Valls d'Àneu, ja dins el Pallars Sobirà Autor/a: Diaridelaneu.cat
Baqueira-Beret té la intenció d'estrenar dos nous telecadires a la temporada vinent al sector de La Peülla. Per fer-ho possible ja ha demanat els corresponents permisos a l'Ajuntament de l'Alt Àneu, informació que ha avançat avui el diari La Mañana de Lleida.

Les dues noves instal·lacions formen part del projecte d'expansió de l'estació aranesa cap a les Valls d'Àneu, un projecte que ja va rebre el vistiplau de la comissió d'urbanisme el passat mes de setembre, tema del que ja vam informar en aquest mateix diari.

El projecte global preveu una inversió global estimada de 22,85 milions d'euros dels quals 9 corresponen als dos nous ginys mecànics que s'han de començar a instal·lar el mes de juny vinent. A la pràctica, un cop s'hagin implementat els 22 milions d'euros del projecte global en un termini no superior als 6 anys, la zona de La Peülla esdevindrà una estació d'esquí pràcticament independent, però molt millor connectada, a la resta del domini de Baqueira-Beret.

L'estratègia d'aquesta "nova estació d'esquí" permetrà que la zona funcioni de forma independent de la resta de Baqueira-Beret, fet que permetrà continuar obrint la zona als esquiadors en cas de meteorologia adversa.

Un dels telecadires connectarà el Cap de Port (2.070 m) amb el Cap de la Peülla (2.300 m) i l'altre ho farà per dins el sector de La Peülla. El primer garantirà millors connexions amb el sector Bonaigua i permetrà obrir noves pistes de dificultat mitjana-alta. La segona instal·lació està projectada per garantir-ne l'obertura amb més possibilitats en cas de vent intens o fort a la zona, una adversitat meteorològica relativament freqüent a la zona.

Dues grans zones de la "nova estació d'esquí".

El projecte de Baqueira a les Valls d'Àneu preveu crear dos sectors. Un serà el Nucli del Clot Gran on es concentraran 4 dels 9 nous remuntadors, diverses pistes, una nova zona de debutants, un edifici de serveis i un aparcament. L'altre sector, Cap del Port, farà de nus connector amb Baqueira i tindrà tres nous remuntadors i dues àrees d'aparcaments.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny