Notícia

Bagergue, un nou peu de pistes per Baqueira

Es construïran 50 cases a Bagergue, a la cota 1.450, i tindran accés a Beret amb dos telecadires

Zona de l'actuació en cercles vermells.
Zona de l'actuació en cercles vermells. Autor/a: Lugares de Nieve
Aquest any és previst que s’aixequin 50 nous habitatges a la població aranesa de Bagergue, situada al costat de les pistes de Baqueira Beret. Segons han informat el diari La Manyana de Lleida es tracta de l’execució del Pla Parcial I i en aquesta primera fase es construiran sis xalets unifamiliars i habitatges plurifamiliars de planta baixa, primera planta i teulada seguint l’arquitectura típica aranesa.


Bagergue esdevindrà un nou peu de pistes per Baqueira gràcies a la construcció de 50 noves cases. En la construcció també es projecten dos telecadires des de la població per connectar directament amb el domini esquiable. Formen part de l’execució del Pla Parcial I i en aquesta primera fase es construiran sis xalets unifamiliars i habitatges plurifamiliars de planta baixa, primera planta i teulada seguint l’arquitectura típica aranesa. L’Ajuntament ja ha recepcionat el Pla Parcial I, que engloba la construcció de les 50 cases esmentades.

El Pla parcial també contempla la construcció de dos telecadires. El primer seria costejat amb els plans parcials i el segon, que és el que arribaria fins a Beret, el pagaria la pròpia estació d’esquí.

Aquest pla serà executat per inversors de Madrid, de la Val d’Aran i de Tarragona. Bagergue també té previst un segon Pla Parcial, si bé la tramitació encara no està finalitzada. En aquest pla parcial es preveuen 27 noves cases unifamiliars.

Comentaris

  • Aquesta ampliació fa temps que es comenta i serà un gran avenç pel nou peu de pista que genera pels esquiadors de la zona Bagergue, Unha i Salardú que els apropa a l'estació. Ara queda demostrat que el gran negoci de l'esquí és l'especulació urbanística i no la venta de forfets.
    El que no queda clar es si en un futur es preveu poder arribar esquiant a Bagergue.

5-10-20-tots
1
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny