Notícia

Un contrabandista perdut al Pas de la Casa ha de ser rescatat per la policia per evitar morir congelat

L’home, de 34 anys i del tot embriagat, volia passar 12 caixes de tabac a França per la muntanya del Pas de la Casa

Un contrabandista perdut al Pas de la Casa ha de ser rescatat per la policia per evitar morir congelat. Imatge d'arxiu.
Un contrabandista perdut al Pas de la Casa ha de ser rescatat per la policia per evitar morir congelat. Imatge d'arxiu.
Història rocambolesca la que publiquen avui a l'edició digital d'El Periòdic d'Andorra. Un contrabandista, de 34 anys, veí de la ciutat francesa de Lió, va estar a punt de morir congelat després d'intentar creuar la frontera andorrano-francesa en un elevat estat d’embriaguesa. Els gendarmes francesos el van localitzar  diumenge el matí, enmig de les muntanyes frontereres entre el Pas de la Casa i Andorra. Se'l van trobar amb elevats índexs d’hipotèrmia. 

L’home va començar el seu periple cap a les 05.00 hores a Encamp. Va agafar una motxilla, que va farcir de 12 cartons de tabac. El seu objectiu era creuar la duana sense ser vist pels agents i, per això, va emprendre una ruta per les muntanyes nevades a l'entorn del Pas de la Casa. A l’altre costat de la frontera l’estava esperant un company, a qui havia d'entregar la mercaderia. Però cinc hores més tard, encara no havia arribat. Per això, el còmplice va agafar el telèfon i va decidir alertar a la gendarmeria per veure si el podien localitzar. 

Això va activar la unitat de rescats de la gendarmeria d'alta muntanya de la Catalunya del Nord (Dept. dels Pirineus Orientals 66), amb seu a Ossèja (Alta Cerdanya), d’aquest cos que, finalment, va aconseguir localitzar l’home cap al migdia. Quan els agents van trobar-lo, presentava una evident hipotèrmia. És per aquest motiu que les autoritats  franceses van decidir traslladar el contrabandista a l’hospital de Puigcerdà.

L’home vestia uns texans, una jaqueta i unes sabates d’esport normal i corrents, res per anar a l'alta muntanya amb neu i fred. El seu objectiu no era altra que transportar en una motxilla dotxe cartrons de tabac que, presumiblement, eren per distribuir a França. Sembla ser que es va perdre per les muntanyes nevades sense saber cap a on havia d’anar, ja que anava alcoholitzat. A Andorra un paquet de tabac pot tenir un cost del voltant de tres euros, mentre que en el país veí uns 10 euros. Aquesta mercaderia va ser intervinguda per la policia francesa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''Un consell: que quan facin el salt no tanquin els ulls''
Eduard Terricabres, en 'Terri' Cap de salts a la Llosa del Cavall

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots