Notícia

Baqueira Beret va acollir la primera cita del circuit de màsters

El circuit consta de 4 curses i també passarà per La Molina, Aramón-Formigal i Sierra Nevada.

masters,baqueira
Baqueira Beret va acollir la primera cita del circuit de màsters Autor/a: RFEDI
El cap de setmana del 13 i 14 de gener l'estació aranesa va ser la seu de la primera prova del circuit Copa Espanya Màsters inaugurant aquest esdeveniment per a majors de 30 anys que passarà per La Molina, Aramón-Formigal i Sierra Nevada.


Amb unes espectaculars condicions de neu es va celebrar al Stadium de Beret més de 100 màsters de tot Espanya van acudir a la 1a competició i una de les més animades del circuit. El Club Aranès Esports d'Iuèrn (CAEI) juntament amb RFEDI i amb el patrocini de AC Hotels by Marriott van organitzar un esdeveniment entre la diversió i la competició com una manera d'atreure competidors de més de 30 anys.

El gegant de dissabte es va disputar a la part baixa del Stadium de Beret amb un gran treball per part de l'estació i l'organització per tenir en marxa aquest esdeveniment. Es van disputar dues mànegues amb corredors tant amb llicència de competició com esquiadors en categoria Open que en arribar a meta tenien un càtering amenitzat per un DJ.

La dona que va marcar el millor crono dissabte va ser Rocío Carbajal, del Club Centre Asturià, en categoria F2 amb 01:42: 18. El més ràpid del gegant en homes va ser l'aranès David Mora, del Copos Ski Club, de la categoria M1 que marc un temps de 1:41:14 amb la suma de les dues mànegues.

Dissabte a la tarda els màsters es van reunir a l'hotel AC Baqueira Ski Resort Autograph Collection, situat a peu de pistes a les Galeries de Ruda, on es va realitzar el lliurament de premis de la prova i la cadena hotelera va lliurar als guanyadors de cada categoria estades d'allotjament per gaudir en els hotels de la cadena AC hotels by Marriott.

Diumenge es va dur a terme l'eslàlom a dues mànigues en el mateix Stadium de Beret i amb també una gran afluència de participants. A més, amb l'al·licient que els guanyadors finals del circuit de 9 carreres tindran ajudes per acudir als entrenaments de pretemporada a la Casa Espanya de Saas Fee (Suïssa).

La vencedora del eslàlom va ser la catalana Judith Lluent, del CANMC, en categoria F2 amb 1:38:62. En homes el millor en habilitat va ser l'aragonès del Candanchú Esquí Club Daniel Sánchez, categoria M1, amb 1:36:08.

Objectius de la competició

Aquestes competicions no estan tancades a un grup d'ex corredors, al contrari, són carreres obertes a tot aquell que tingui ganes de passar-ho bé. Se celebren en cap de setmana per a ser assequibles a la majoria i els traçats solen ser fàcils. És una oportunitat per provar allò que molts esquiadors sempre havien desitjat o que fa temps que no practiquen: passar un traçat cronometrat.

Com s'organitzen les categories?

La categoria de Màsters s'inicia als 30 anys i s'organitza per franges d'edats de 10 anys, per a totes les competicions RFEDI.

Calendari

A més de la prova de Baqueira Beret, el calendari de 2018 es completa amb les següents:

El cap de setmana del 27 i 28 de gener es disputaran els campionats de la Federació de Castella i Lleó d'Esports d'Hivern (FCyLDI), que també comptaran amb proves de SL i GS. Les proves es realitzaran a l'estació d'esquí de la Covatilla.

El mes de març, els dies 16, 17 i 18 se celebrarà el memorial de Carlos García "Chapi" amb proves en les modalitats de SL, GS i Super-G (SG). Aquest és l'únic esdeveniment que comptarà amb una prova de velocitat i es disputarà a Aramón Formigal.

La Copa d'Espanya finalitzarà el 14 i 15 d'abril a Sierra Nevada amb el XXXIV Trofeu Nacional de Veterans que inclourà de nou proves de SL i GS. Aquestes dues últimes proves estaran organitzades per la Federació Andalusa Esports d'Hivern (FADI).
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial