Notícia

Comunicat de premsa d'FGC davant la convocatòria de vaga del sindicat UGT a Espot i Port Ainé

El sindicat UGT ha convocat aturades els caps de setmana de gener i de febrer en franges de quatre hores, en plena temporada d’esquí

logotips,port aine,espot
Comunicat de premsa d'FGC davant la convocatòria de vaga del sindicat UGT a Espot i Port Ainé Autor/a: Diaridelaneu.cat
Tot i la convocatòria de vaga del sindicat UGT a Espot i Port Ainé es creu que, donada la baixa previsió de seguiment de la convocatòria de vaga per part dels treballadors de l’estació d’Espot, les dues estacions es podran mantenir obertes. En qualsevol cas Ferrocarrils ha previst un seguit de mesures els dies de vaga en el funcionament dels forfets per pal·liar els efectes que puguin tenir en els visitants de les estacions.


Davant l’anunci de vaga convocada pel sindicat UGT a les estacions d’Espot i Port Ainé per als dies 20, 21, 27, 28 de gener i 3, 4, 10, 11, 17, 18, 24, 25 de febrer, de les 11.00h a les 15.00h, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) vol mostrar la seva sorpresa davant aquesta convocatòria.

Durant l’acte de mediació al departament de Treball a Lleida que va tenir lloc ahir, l’empresa va manifestar la seva perplexitat davant d’aquesta convocatòria, atès que durant els anys 2016 i 2017 s’han mantingut reunions permanents i continuades amb la representació dels treballadors d’Espot i Port Ainé, havent tancat acords molt favorables per als treballadors d’aquestes explotacions.

Tot just el 4 de desembre de 2017 la Direcció de l’empresa es va reunir amb la plantilla de les dues estacions, amb la presència dels seus representants sindicals per inaugurar la nova temporada i en cap moment es va manifestar cap dels punts que ara, unes setmanes després, es plantegen com a motius de vaga en plena temporada de neu, a excepció del cobrament dels plusos durant les vacances, sobre la qual cosa l’empresa es va posicionar en la mateixa data d’aquella reunió informant que el seu pagament es faria efectiu i ja estava contemplat amb caràcter retroactiu des d’1 de gener del 2017.

L’empresa, en conseqüència, lamenta aquesta situació que considera artificiosa i altament lesiva als interessos de l’empresa, dels seus clients i del territori en plena temporada de neu. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya manifesta la seva voluntat de mantenir una política de relacions laborals que eviti el conflicte tant per part de la representació dels treballadors com per part de la direcció de l’empresa, i considera que fins ara ha fet tot el possible perquè sigui així i que els acords econòmics i d’altra ordre assolits així ho reflecteixen.

Informació pràctica per als visitants de les estacions

Davant aquesta convocatòria, Ferrocarrils ha previst un seguit de mesures per pal·liar els efectes que puguin tenir en els visitants de les estacions. Davant el seguiment previst a l’estació d’Espot, aquesta podrà obrir tot el dia amb certa normalitat. Pel que fa a l’estació de Port Ainé, aquesta romandrà oberta de 09.00h a 11.00h i de 15.00 a 17.00h.

Pel que fa als forfets:

Durant els dies de vaga (dissabte i diumenge), el forfet de temporada d’Espot i Port Ainé es podrà fer servir com és habitual tenint en compte els horaris de la vaga.

En el preu a taquilla del forfet de dia a l’estació de Port Ainé, s’informarà a tots els clients de l’afectació que els suposa la convocatòria de vaga i, en cas d’adquirir els serveis, s’aplicarà un 50% descompte en els productes afectats per la vaga. El preu del forfet a taquilla a l’estació d’Espot serà l’habitual.

Es valorarà una contrapartida en favor dels clients del forfet de temporada en funció de l’afectació final al client per la durada de la vaga, com per exemple possibles descomptes en l’adquisició del forfet de temporada de l’any vinent.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny