Notícia

Els escolars comencen les classes d'esquí alpí, nòrdic i surf de neu

Aquest programa compta amb un pressupost de 465.000 euros per tot Catalunya

Els escolars comencen les classes d'esquí alpí, nòrdic i surf de neu. Imatge d'arxiu.
Els escolars comencen les classes d'esquí alpí, nòrdic i surf de neu. Imatge d'arxiu. Autor/a: Aransa
Les escoles de les sis comarques del Pirineu de Lleida ja han començat les classes del programa Esport Blanc Escolar. Una de les primeres va ser la zona escolar rural (ZER) de l'Alta Ribagorça, integrada per l'escola de la Vall de Boí, Vilaller i Espluga Serra, amb classes pràctiques d'esquí nòrdic a Beret. Aquest any juntament amb les escoles Sant Jordi d'Oliana i la ZER del Pallars Jussà són les darreres incorporacions al programa Esport Blanc. Aquestes sessions estan incloses dins de l'horari lectiu i integrat al programa d'educació física.

Per primer any els alumnes hauran de dissenyar el seu diari personal d'aquesta experiència. La voluntat és que tots els alumnes de 3r i 4rt de primària acabin el cicle amb coneixements bàsics d'esquí alpí, esquí nòrdic i surf de neu. Aquesta activitat està subvencionada i suposa un cost de 20 euros per cada alumne quan el cost real de l'activitat és de 176 euros.

Molts dels alumnes de la ZER de l'Alta Ribagorça ja han esquiat alguna vegada i aprofiten aquestes 8 sessions de l'Esport Blanc per perfeccionar la tècnica. La segona de les sessions l'han fet a l'estació de Boí Taüll i era d'esquí alpí. Els que no han esquiat mai aprofiten la sessió per familiaritzar-se amb la neu, el material d'esquí i fer els primers descens amb uns esquís. Molts d'ells mai han practicat l'esquí nòrdic ni el surf de neu, i és gràcies a aquestes sessions els alumnes aprendran adquirir coneixements bàsics d'aquests esports.

Aquest programa compta amb un pressupost de 465.000 euros per tot Catalunya (nou comarques, 51 centres i 2.056 alumnes).  La durada del programa són 8 sessions que es duen e terme al segon trimestre del curs escolar pels alumnes de 3r i 4t de primària. Es tracta d'un programa multi disciplinar (3 classes d'esquí nòrdic, 3 d'esquí alpí i 2 de surf de neu).

La coordinació del programa Esport Blanc Esccolar correspon a un tècnic de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i a un responsable de cada Consell Esportiu.

El programa d'Esport Blanc Escolar està impulsat per la Secretaria General de l'Esport i el Departament d'Ensenyament i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, els Consells Esportius, les estacions d'esquí, els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d'Aran.
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial