Notícia

Copa Espanya Movistar SBX-SX aquest cap de setmana a Baqueira Beret

És la primera prova de 4 i passarà pel "Boardercross" del sector Blanhiblar de Beret

La primera prova de la Copa Espanya Movistar SBX-SX aquest cap de setmana a Baqueira Beret. Imatge d'arxiu.
La primera prova de la Copa Espanya Movistar SBX-SX aquest cap de setmana a Baqueira Beret. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
La Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern conjuntament amb la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i l'Estació Baqueira Beret convoquen la 1a Fase Copa d'Espanya MOVISTAR de snowboard cros (SBX) i skicross (SX) que se celebrarà a Baqueira Beret els dies 27 i 28 de gener de 2018.

Els clubs col·laboradors d'aquest esdeveniment són el Copos i el CAEI i la prova és possible gràcies al suport de Movistar i altres patrocinadors del sector, com Oakley, que busquen promocionar aquestes modalitats.

El proper dia 27 de gener s'estrenarà la primera edició de la Copa d'Espanya Movistar SBX-SX. La primera fase del campionat tindrà lloc a l'estació d'esquí del Pirineu català de Baqueira Beret. Aquesta copa ha estat possible gràcies a la insistència dels propis esportistes i a les ganes de clubs, federacions i al suport de Movistar.

Les diferents fases del campionat seran distribuïdes per la geografia espanyola en quatre intenses setmanes que inclouen pistes de renom com el són Baqueira Beret, la Molina i Formigal. A Sierra Nevada es duran a terme les proves de sots i freestyle de la Copa d'Espanya Movistar a final de temporada.

La primera parada d'aquesta copa a Baqueira Beret, començarà a dissabte 27 a les 9: 30h amb els entrenaments a la pista anomenada "Boardercross" accessible a través del telecadira Blanhiblar de Beret. Es tracta de la mateixa pista en què el 2015 es va dur a terme la Copa del Món de SBX en què Lucas Eguibar va pujar al 3er esglaó del podi donant un gran espectacle esportiu al nombrós públic local congregat.

Després dels entrenaments arribaran les baixades classificatòries de snowboard cros (SBX) i skicross (SX). L'endemà, el diumenge 28, els riders podran ultimar els preparatius per a les eliminatòries de la copa la primera de les quals començarà a les 9: 30h. Trenta minuts després de finalitzar la carrera, els guanyadors s'alçaran al podi amb el primer trofeu de la Copa Espanya Movistar.

Ambient a la zona de meta

L'ambient s'amenitzarà amb sessions de DJ a la zona de meta. A més, Movistar serà present amb carpa pròpia i Oakley instal·larà una carpa on els visitants podran provar els últims models de la reconeguda marca d'ulleres de sol per a esquí i surf de neu. Tota aquesta programació convertirà a la primera fase de la Copa Espanya en un perfecte cap de setmana de competició i oci.

La Copa d'Espanya Movistar

La creació d'aquest circuit facilitarà la promoció de les disciplines surf de neu i freestyle a les quals trobem grans esportistes nacionals. En el cas de SBX estacar l'equip RFEDI format per Lucas Eguibar, Regino Hernández i Laro Herrero habituals en Copa del Món i fins i tot els dos primers llorejats en els Mundials de Sierra Nevada 2017.

Reflex d'aquesta oportunitat són les paraules del sub-campió del món de snowboard cross Lucas Eguibar que comenta que aquest circuit és una "molt bona oportunitat perquè surtin nous joves competidors al nostre esport pel que animo els clubs a apuntar als xavals i felicito Movistar i RFEDI per la iniciativa ". Aquest nou campionat podria ser comparat amb l'exitosa Audi quattro Cup per a esquí alpí U12 / 10 que ha permès en una dècada a crear una bona base i un circuit molt valorat.

Aquest nou circuit al seu torn compleix amb un dels objectius del Pla Estratègic dels Esports de Neu presentat fa un any per l'equip actual RFEDI de buscar fórmules per fer créixer el nombre de practicants federats en surf de neu i freestyle.

El campionat coincidirà amb la 2a edició del Campus d'esquí alpí i surf de neu adaptat que tindrà lloc del 21 al 28 de gener a l'estació de Baqueira Beret. Alguns dels assistents del campus organitzat per El Centre d'Esports d'Hivern Adaptats (CDIA), la Fundació Jesús Serra i la Federació d'Esports de Persones amb Discapacitat (FEDDF) també participaran a la Copa Espanya Movistar.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny