Notícia

Les Neus Catalanes: així estan les coses després d'un cap de setmana històric

El darrer cap de setmana va ser memorable a les estacions nord-catalanes

snowpark,font romeu
Imatge de l'snowpark de Font Romeu el cap de setmana passat Autor/a: V. Riverola
De Portè-Puymorens a Formigueres, el cap de setmana passat es pot considerar històric en l'àmbit d'ocupació hotelera, en reserves de taules en restaurants i en venda de forfets. L'excel·lent temporada que estan vivint les estacions del Pirineu Oriental francès ha alegrat no només l'economia, sinó la moral de poblacions com Eina, Sant Pere dels Forcats, Montlluis, Les Angles, La Llaguna, Porte o Formigueres, que viuen i basen la seva economia en l'esquí i el turisme de muntanya.

La petita estació de la Quillane, ha registrat una afluència històrica, sent l'estació més petita de les Neus Catalanes (amb un forfet a 21 €). A Les Angles i Formigueres gairebé no quedaven habitacions disponibles, i els restaurants estaven plens de gom a gom. A l'Espace Cambre d'Aze i a Porté Puymorens l'afluència d'esquiadors ha estat notable, demostrant que amb bona neu, per preus i qualitat de les pistes (i les vistes) són únics. Aquest any, al cor de Font Romeu, just en el primer pis de l'hotel amb encant Grand Tetras, s'ha inaugurat el nou restaurant La Poule au Pot, on la cuina de proximitat, els productes ecològics i els vins de la regió són els grans protagonistes.

A Font Romeu els pàrquings estaven completament plens, comptant amb l'afegit d'haver gaudit d'una meteorologia favorable després de les nevades del passat divendres i part de dissabte. Diumenge va ser realment benèvol, amb un sol i unes temperatures de luxe, convertint-se en un poderós efecte imant a l'hora d'atreure esquiadors.

Després d'haver conversat amb els directors de l'Espace Cambre d'Aze i Formigueres i amb l'alcalde de Les Angles i el director de l'oficina de turisme de Font Romeu, podem extreure dues lectures interessants, quan ja ens apropem a l'equador de la temporada:

1 • Les novetats en la forma d'arribar a l'esquiador (comunicació i màrqueting) estan donant els seus fruits.
2 • El futur segueix obert a l'hora de parlar d'unir estacions.

Sobre la unió de Font Romeu, Formigueres i Els Angles

A Els Angles i Formigueres tenen molt clar que la unió de les dues estacions arribarà tard o d'hora. Les negociacions amb ecologistes i partits contraris a ampliar estacions continuen obertes, i sobre la taula hi ha la problemàtica que arrosseguen moltes estacions a Europa, incapaces de sobreviure per si soles. Els exemples de Puigmal i Puigbalador no s'han d'ignorar, i encara que en el cas d'aquesta darrera, si pot esdevenir en cooperativa el seu futur pot millorar. En el cas de Puigmal, segueix sense veure's la llum al final del túnel. A Font Romeu les opinions són una mica més conservadores, però flota en l'aire el desig de fer un pas cap endavant, pujar cota i arribar més lluny.

A l'Espace Cambre d'Aze han estrenat APP, i s'està parlant de la construcció d'una petita urbanització que aporti una injecció econòmica a la regió.

I és que en la unió hi ha el futur, molts ho tenim claríssim. El director de Formigueres aposta per una unió inicial amb Angles, aprofitant la proximitat (només serien necessaris dos telecadires). A més, les dues estacions del Capcir es retroalimenten, són diferents, amb bones pistes, excel·lent innivació i unes vistes panoràmiques de pel·lícula.

Els fora-pistes de Formigueres són realment interessants, i en estar totalment encarada cap al nord, aguanta molt bé la neu, i el fred hi acostuma a ser intens. Aquest any, la nova food-track, (ratrack-bar), permet degustar excel·lents cerveses i carn de vedella ecològica del Capcir, amb patates del Capcir i formatge de la regió a preus realment econòmics, tal com vam poder comprovar personalment. La possible unió amb Angles mantindria la cota en els gairebé 2.400 m, però obrint les pistes cap al nord, i pot arribar als 85 km de pistes amb relativa facilitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny