Notícia

Més de 700 inscrits a menys de 24 hores de començar la Marxa Beret 2018

També és prova puntuable pel circuit de Copa Espanya RFEDI i pel circuit de Copa Catalana

marxa beret,beret,baqueira
Més de 700 inscrits a menys de 24 hores de començar la Marxa Beret 2018 Autor/a: Marxa Beret
Abans d’ahir es van tancar les inscripcions on-line per participar en la 39a edició de la Marxa Beret, la cursa popular d’esquí de fons més important de l’estat espanyol, que es celebra el proper diumenge 4 de febrer. El nombre de competidors inscrits ja arriba a 700 participants. Dels inscrits, 180 son participants internacionals provinents de països com Noruega, Suècia, Finlàndia, Suïssa, França i Itàlia.

Baqueira Beret acollirà com és tradicional la 39a Marxa Beret els dies 3 i 4 de febrer. Dissabte 3 de febrer, amb la disputa del Sprint Salomon a les 12:00h a Beret. El Sprint Salomon, és una prova d’exhibició en la que hi participa un nombre limitat de corredors d’elit, enguany seran 36, amb l’objectiu de donar a conèixer aquest esport.

El diumenge, 4 de febrer, a les 10:00h, es disputarà la 39a Marxa Beret, amb un circuit de 10Km a la zona de Beret i Orri; de 21Km a la zona de Beret, Orri i Montgarri i finalment el circuit de 42Km a la zona de Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha. Enguany s’ha treballat en la millora i increment de la senyalització del circuit en les tres categories de competició. Els responsables de la Marxa Beret, ja han anunciat que enguany les distancies de 21km i 42 km passaran per Montgarri.
 
La 39a Marxa Beret, que és una de les proves d’esquí nòrdic més consolidades de les que es realitzen en territori estatal, està inscrita al circuit de Marxes Populars (Popular Cross-Country Race) del calendari FIS (Federació Internacional d’Esquí), puntuable pel circuit de Copa Espanya RFEDI i pel circuit de Copa Catalana. El vicesindic d’Aran i director de la Marxa Beret, Luís Carlos Medina, ha explicat que el bon ritme d’inscripcions on-line fa pensar que s’arribarà als 1.000 participants en aquesta 39aMarxa Beret, afegint que des de l’organització ja estan treballant en la que serà una edició històrica de la Marxa Beret, la de l’any vinent en que arribarà a la 40a edició.

Els aranesos Marta Cester i Rubén Caseny, ja han formalitzat la seva inscripció a la 39a Marxa Beret, com també ho han fet Sadurní Betriu, tercer classificat l’any 2016 a la prestigiosa Marcialonga d'esquí de fons, Gral Sellés, integrant del grup de seguiment especial d'esquí de fons de la RFEDI, Jan Margarit, que compagina el trail running i l'esquí de muntanya amb l’esquí de fons, Laura Orgué, que ostenta la millor actuació de la història espanyola actual en uns Jocs Olímpics d'Hivern, quedant-se a només 5,7 segons del diploma en els Jocs Olímpics de Sochi 2014, i Diego Ruíz, que ha competit als Jocs Olímpics de Nagano 1988, Torí 2006 i Vancouver 2010.

La Marxa Beret està organitzada pel Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i l’ajuntament de Naut Aran. Compta amb la col·laboració de: Associació Volentaris d’Aran, Foment Torisme Val d’Aran, Diputació de Lleida, Pompièrs d’Aran, Aran Salut, Mossos d’Esquadra, INS d’Aran, a més de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i els diferents patrocinadors.

Les inscripcions presencials es faran al Poliesportiu de Salardú (Casa d’Acollida) el dissabte, 3 de febrer, on s’haurà de presentar la documentació corresponent i recollir el dorsal, documentació de la cursa i els obsequis dels organitzadors i patrocinadors, de 09:30h fins a les 20:30h. A la mateixa Casa d’Acollida s’hi farà la presentació oficial de la 39a Marxa Beret el dissabte a les 19:30h. Trobareu tota la informació de la 39a Marxa Beret a www.marxaberet.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista