Notícia

Les estacions del Grup FGC es preparen per a un cap de setmana que es preveu històric

Nevada històrica que dóna pas al millor cap de setmana de la temporada amb tot obert i gruixos de fins a 3 m de neu

la molina,torrent negre
Imatges d'ahir a La Molina Autor/a: La Molina
Nevada històrica que dóna pas al millor cap de setmana de la temporada amb tot obert i gruixos de fins a 3 m de neu. Les precipitacions registrades des del cap de setmana es tradueixen en gruixos de neu de 135 cm de mínima i 360 cm de màxima, xifres que recorden les nevades històriques del 1996. La nevada i el fred d’aquests dies asseguren una neu d’alta qualitat i fan d’aquest cap de setmana el millor de la temporada.


La neu i el fred han arribat a les estacions del Grup FGC amb la intenció de quedar-se. Les fortes nevades caigudes en els últims dies han deixat una estampa ben blanca a La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé. El millor cap de setmana de la temporada arriba amb la previsió d’obrir tots els dominis esquiables i amb un clima idoni.
 
Gràcies a les precipitacions en forma de neu registrades des del cap de setmana fins el dia d’avui, les 5 estacions acumulen gruixos màxims de més de 3 metres. A més, aquesta neu serà de màxima qualitat gràcies a les baixes temperatures que asseguren un estat òptim de la neu.
 
Nevades copioses a les 5 estacions

La Molina compta amb unes condicions immillorables: gruixos de neu que van des dels 200 cm fins als 360 cm. A dia d’avui disposa de 58 pistes obertes i 55 quilòmetres esquiables. Els esquiadors poden accedir-hi a través del Túnel del Cadí, Collada de Toses i Castellar de n'Hug (amb ús de cadenes).
 
Al Pallars Sobirà, Port Ainé acumula fins a 210 cm de gruixos de neu, una de les nevades més important dels darrers anys, ja que l’any 2017, durant el mateix període, va registrar fins a 92 cm. L’estació, a més, compta amb un 100% de pistes obertes (25) i  quilòmetres esquiables (27 km). Està previst que dijous 8 l’Snowpark funcioni parcialment i que divendres 9 totes les línies estiguin obertes. Els visitants d’Espot, per la seva banda, poden gaudir d’un màxim de 225 cm de gruixos de neu (145 cm com a mínim), de totes les pistes (22) i de la totalitat dels quilòmetres esquiables (25 km). La temporada passada l’estació, va acumular fins a 95 cm de gruixos de neu durant les mateixes dates.

La precipitació caiguda a Vall de Núria s’ha traduït en 112 cm de neu nova. Ara com ara els gruixos de neu se situen en un mínim de 180 cm i un màxim de 230 cm. L’estació està oberta al 100%, de forma que el públic pot accedir a 11 pistes de les 11 pistes per esquiar o practicar snowboard. Els accessos, a més, es troben oberts, tant als aparcaments de les estacions del cremallera com la pròpia línia.
 
Al llarg de la història, Vall de Núria ha estat testimoni d’altres grans nevades, com bé ho demostren les precipitacions dels anys 1986 i 1996, amb més de 2 m en un mateix episodi de nevades. El 2006 també hi va haver nevades significatives, el que demostra que els cicles de grans nevades es repeteixen, aproximadament, cada 10 anys.
 
Vallter 2000 compta amb un gruix de neu acumulat de fins a 260 cm i un mínim de 195 cm, gràcies a les precipitacions de les darreres jornades. Dades molt positives si es comparen amb les registrades la temporada passada durant el mateix període, en què es va aconseguir un màxim de 95 cm. Els visitants poden accedir al 100% de l’estació amb els 11 remuntadors, les 13 pistes i els 19 quilòmetres esquiables.
 
Pel que fa a les nevades històriques, destaquen les del febrer del 1996, en què es van registrar fins a 175 cm, les del novembre del 2013, amb 112 cm, i les del març d’aquell mateix amb, amb 91 cm.
 
Per a més informació: www.fgc.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny