Notícia

Skimo, l'esport de moda també a Grandvalira

Amb el bon temps, malgrat que les estacions donaran per acabada la temporada, la neu seguirà als cims del Pirineu molts dies més. Una manera de treure'n profit és practicar l'esport de moda al Pirineu, l'esquí de muntanya, skimo pels amics.

Es tracta de pujar amb esquís equipats amb pells de foca a la sola, amb una tècnica semblant a l'esquí de fons, de mica en mica pujar el desnivell i arribar fins al lloc triat, ja sigui un cim, o una cresta o un pla més elevat d'on hem sortit. Tot seguit, traient les pells, ens deixem anar i baixem esquiant fins al lloc d'on hem iniciat l'activitat.

El domini andorrà Grandvalira va ser pioner l'any passat en posar en marxa un nou concepte al Pirineu, un projecte molt atractiu d'aprenentatge skimo, es tracta del Grandvalira Mountain Guides juntament amb la prestigiosa marca especialista en aquest esport, La Sportiva. Aquest centre de guies de muntanya experts en aquest esport i gran coneixedors de la zona on farem els primers passos per a descobrir una activitat apassionant. La barreja de combinar esport, natura i paisatge.

A GMG tot està preparat per atendre el client, un cop fas la reserva, arribes a l'estació, concretament al sector Grau Roig. Allí som rebuts pels guies, disposem de sala on fem l'esmorzar, avituallament d'aliments i begudes (imprescindibles per l'activitat). Tenen a disposició del client material exclusiu de Scarpa i un cop equipats, rebem una classe teòrica sobre l'esquí de muntanya. Un petit brífing concretant cada punt de l'activitat que desenvoluparem i ja podem anar a la neu.

GMG han dissenyat una selecció de sortides per tots els nivells mitjançant una selecció de circuits senyalitzats depenent del nivell de l'esquiador i pensant a mostrar els llocs més emblemàtics i més bonics de la zona. Són cinc circuits de diferents nivells de dificultat al sector de Grau Roig: el Circ d'Envalira, Montmalús, Pessons i Bosc de Moretó. Enguany han estrenat un circuit nou al sector de Soldeu.

Abans d'iniciar la travessa, cal comprovar que tots els assistents tinguin en òptim funcionament el ARVA dispositiu de seguretat imprescindible, que els guies s'encarreguen de fer les comprovacions necessàries un per un. Ells són els primers a recalcar i insistir en un lema que moltes vegades la gent no ho té prou present: a la muntanya el risc zero no existeix.

Fetes les comprovacions, és el moment més desitjat, comencem! De mica en mica , mentre t'allunyes del brogit de les pistes d'esquí i comences la travessa, és on comences a ser conscient del fantàstic paisatge i del silenci de la neu i a la vegada de gaudir del paisatge de l'entorn, mentre les pulsacions del cor sembla que estan a punt d'espetegar. Sense adonar-nos, arribem a la zona on acabarem l'ascensió segons han triat els experts, moment per reposar, gaudir del paisatge i fer un mos.

Tot seguit ens traiem les pells de foca i iniciem el descens que si, aquest cop, després del desgast físic acumulat, segur que valorarem com mai. Us podem assegurar que és una experiència inoblidable i espectacular.

Si esteu interessats, podeu informar-vos i efectuar la vostra reserva enviant un correu electrònic a escolapasgrau@grandvalira.com o trucar al telèfon +376 872927.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial