Notícia

Vallter 2000 tancada tot el cap de setmana

Dissabte, per vent, i diumenge, pel risc d'allaus, l'estació s'ha vist obligada a tancar portes

xemeneia,vallter
Zona de la Xemeneia de Vallter 2000 aquest divendres passat Autor/a: Diaridelaneu.cat
Aquest cap de setmana es presentava amb les millors condicions de neu possibles per Vallter 2000, sobretot després que la llevantada de dilluns passat hi deixés més d'un metre i mig de neu. Finalment, però, ni dissabte ni diumenge s'ha pogut obrir cap instal·lació.


La mala sort ha perseguit Vallter 2000 aquest cap de setmana, just quan l'estació havia de celebrar el Carnaval i quan havia d'obrir el 100% de pistes i d'instal·lacions. I tot en un paisatge de blanc immaculat ja que la llevantada de dilluns passat, 5 de febrer, va deixar prop d'un metre de neu a la cota 1.970 (telecadira Enric Planella) i 1,5 m a la cota 2.535 de l'estació (Cafeteria Les Marmotes).

Divendres els operaris de l'estació ho havien deixat tot trepitjat per tal d'obrir dissabte i diumenge amb normalitat, amb el 100% de pistes, Xemeneia i Xalet incloses. Fins i tot dimecres l'estació havia rebut la visita d'un helicòpter equipat amb el sistema Daisybell, que precipita artificialment les allaus de manera controlada. Aquest helicòpter porta instal·lada una màquina que provoca una explosió d’hidrogen i oxigen per així provocar anticipadament una possible allau.

Així doncs res feia pensar que no es pogués obrir i, de fet, aquest mateix divendresDiaridelaneu va estar a l'estació realitzant una visita de treball, amb total normalitat, igual que centenars d'esquiadors que s'hi van apropar per lliscar aprofitant les bones condicions de temps i neu.

Malauradament ahir dissabte el vent va bufar des de la matinada amb ratxes superiors als 100 km/h i va obligar la direcció de l'estació a prendre la decisió de tancar els remuntadors. I avui diumenge l'acumulació de congestes de neu per efectes del vent però també per la inestabilitat dels gruixos de neu per altra, l'estació ha tancat els accessos i les instal·lacions.

Comentaris

  • Doncs aquí uns mendas estem molt enfadats amb Vallter despres de no poder esquiar dissabte vam intentar contactar amb info de l'estació cosa que va ser impossible, per si obririen el diumenge i decidir si quedanos o marxar a un altre lloc. No vam tenir resposta i al'oficina de turisme de Camprodon ens van assegurar que obririen. Ens vam quedar i diumenge butifarra.
    Entenem que les condicions meteorològiques manen però una mica d'informació als clients no estaria malamemt. Tardarem a tornar... Llegir més

5-10-20-tots
1
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


73%


8%


12%


8%

26 vots